Almás császármorzsa Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
A karamellizált almához:
A császármorzsához:
-
55g tojás69 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
38g tej21 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
Sütéshez és szóráshoz:
Összesen
393
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
A karamellizált almához:
A császármorzsához:
-
110g tojás138 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
75g tej42 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
Sütéshez és szóráshoz:
Összesen
783
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 120.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
393
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 241.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
783
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A karamellizált almához:
- A tojások sárgáját a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tejjel, kézi mixerrel elkavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és simára kavarjuk. Kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd hozzákavarjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almát elosztjuk a serpenyőbe, megszórjuk a cukorral, és kb. 2-3 perc alatt karamellizáljuk. Egy kicsit hűlni hagyjuk.
- Egy 28 cm átmérőjű serpenyőben a vajzsírt felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rá a karamellizált almát, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A palacsintát 2 villával darabokra tépkedjük, tovább sütjük. A morzsát a porcukorral elkavart fahéjjal megszórva tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 18771
- Feltöltés dátuma: 2014. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A császármorzsát tálalhatjuk almapürével vagy egy finom fagylalttal is.