r
Nosalty Logó

Almás császármorzsa Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás császármorzsa Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A karamellizált almához:

A császármorzsához:

Sütéshez és szóráshoz:

Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A karamellizált almához:

A császármorzsához:

Sütéshez és szóráshoz:

Összesen 783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A karamellizált almához:

A császármorzsához:

Sütéshez és szóráshoz:

Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A karamellizált almához:

A császármorzsához:

Sütéshez és szóráshoz:

Elkészítés

A karamellizált almához:

  1. A tojások sárgáját a cukorral, sóval, citromhéjjal és a tejjel, kézi mixerrel elkavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és simára kavarjuk. Kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd hozzákavarjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almát elosztjuk a serpenyőbe, megszórjuk a cukorral, és kb. 2-3 perc alatt karamellizáljuk. Egy kicsit hűlni hagyjuk.
  4. Egy 28 cm átmérőjű serpenyőben a vajzsírt felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rá a karamellizált almát, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. A palacsintát 2 villával darabokra tépkedjük, tovább sütjük. A morzsát a porcukorral elkavart fahéjjal megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18771
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A császármorzsát tálalhatjuk almapürével vagy egy finom fagylalttal is.

Hozzávalók

A karamellizált almához:

A császármorzsához:

Sütéshez és szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...