Almás császármorzsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
591
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1182
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 125.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
591
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 251.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
1182
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
181
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát megpucoljuk, negyedbe vágjuk, a magházat kivágjuk. Vékonyan felszeleteljük, majd a vajon karamellizáljuk (ízlés szerint fahéjat adhatunk hozzá, illetve egy kevés cukrot).
- Miközben sül az alma, kikeverjük simára a lisztet a cukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a két tojást, alaposan átkeverjük. Ráöntjük az almára, megszórjuk mazsolával, lefedjük. Fedő alatt fog szépen megkelni a tészta.
- Fontos, hogy kis lángon süssük, mert könnyen megég. Miután megsült, fordítsuk meg, és fedjük le ismét, amíg megsül. Végül két fakanál segítségével tépkedjük szét nagyobb falatokra a császármorzsát.
- Vaníliafagylalttal tálaljuk.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 416
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 22534
- Feltöltés dátuma: 2020. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
Dél-Németországból hoztuk el nektek ezt a fenséges receptet. Csak pár alapanyag kell hozzá, mégis zseniális desszert. Vaníliafagylalttal és savanykás almával az igazi.