Almás-bodzás morzsatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
133g alma62 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
19 kcal
Összesen
288
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g alma187 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
Összesen
865
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
69g alma32 kcal
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
5.2g margarin37 kcal
-
3.4g citromlé1 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3.4g lekvár/ dzsem10 kcal
Összesen
150
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 116.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
288
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 349.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
865
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
2 db alma
-
10 dkg finomliszt
-
3 dkg margarin
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 ek cukor
-
1 tk fahéj
-
2 db szegfűszeg
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk kevés citromlével, cukrot, fahéjat szórunk rá, és mellédobjuk a szegfűszeget. Összekeverjük egy kevés bodzalekvárral.
- A lisztbe kis darabokban beledobjuk a margarint, és azt összemorzsoljuk. Ráhalmozzuk a gyümölcsre a morzsát.
- Előmelegített, forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg az alma levet nem ereszt, és bugyborékol, illetve a morzsa aranybarnára nem sül.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3544
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.
Ajánló
Egy gombóc vaníliafagyival tökéletes! A lisztbe keverhetünk még zabpelyhet is. A sütési idő nem szentírás, sok függ az alma fajtájától is. Ehhez a recepthez puhább, édeskés almát ajánlok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez volt életem legelső süteménye. Az eredeti recept bodzalekvárt nem tartalmaz; most először tettem bele, mert anyuék csináltak bodzalekvárt és mindenbe beleteszem, amibe nem szégyellem. Természetesen bodza nélkül is nagyon finom.