r
Nosalty Logó

Almás-bodzás morzsatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-bodzás morzsatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 865 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 288 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 865 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk kevés citromlével, cukrot, fahéjat szórunk rá, és mellédobjuk a szegfűszeget. Összekeverjük egy kevés bodzalekvárral.
  2. A lisztbe kis darabokban beledobjuk a margarint, és azt összemorzsoljuk. Ráhalmozzuk a gyümölcsre a morzsát.
  3. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg az alma levet nem ereszt, és bugyborékol, illetve a morzsa aranybarnára nem sül.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3544
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.

Ajánló

Egy gombóc vaníliafagyival tökéletes! A lisztbe keverhetünk még zabpelyhet is. A sütési idő nem szentírás, sok függ az alma fajtájától is. Ehhez a recepthez puhább, édeskés almát ajánlok. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt életem legelső süteménye. Az eredeti recept bodzalekvárt nem tartalmaz; most először tettem bele, mert anyuék csináltak bodzalekvárt és mindenbe beleteszem, amibe nem szégyellem. Természetesen bodza nélkül is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...