r
Nosalty Logó

Almás béles ahogy a férjem szereti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Almás béles ahogy a férjem szereti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Összesen 487 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Összesen 5853 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Összesen 157 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 487 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2788.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.2 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    2236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1873 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 5853 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral meg a sütőporral. Morzsoljuk el az apróra vágott vajjal.
  2. Üssük hozzá a tojást, adjunk hozzá 1,5 dl tejfölt, és gyúrjuk össze. Ha szükséges, adjuk hozzá a maradék tejfölt. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény a tészta.
  3. Fóliába csomagolva pihentessük hideg helyen néhány órát, de egész éjszaka is lehet.

a töltelékhez

  1. Az almákat mossuk meg. Karalábévájóval vágjuk ki a virág és a szár részt, pucoljuk meg, vágjuk félbe, és a magházát is vágjuk ki a karalábévájóval. Ez a sok munka a reszelésnél meghálálja magát, mert nem kell idegeskedni, hogy lesz-e mag vagy magház a töltelékben.
  2. Reszeljük le az almákat, hagyjuk kicsit állni, majd nyomkodjuk ki a levét. Keverjük össze a fahéjjal.

a sütéshez

  1. A fele tésztát nyújtsuk ki a tepsi méretére, és rakjuk bele, szórjuk meg a zabpehellyel.
  2. Nyújtsuk ki a tészta másik felét kicsit nagyobbra, mint a tepsi, mert sütés közben összemegy.
  3. Most kanalazzuk a zabpehely tetejére az almát, egyengessük el, hogy ne legyen hepehupás. Szórjuk meg a cukorral, fedjük be a már kinyújtott tésztával.
  4. Kenjük meg a jól felvert tojással, szurkáljuk meg villával a tetejét.
  5. Forró sütőbe rakva megsütjük. Ha a teteje még nem elég piros, grillező fokozattal pirítsuk inkább 1-2 percig, hogy omlós maradjon a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 373
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 90022
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legelső almás bélest Horváth Ilona receptje alapján készítettem, amire azt mondta a férjem, hogy jó, csak több alma kell bele, mert ő úgy szereti, hogy kevés tészta, sok töltelék. Aztán az évek során a tészta összezsugorodott, a töltelék pedig elfoglalta az egész tepsit. Az utóbbi két alkalomkor pedig nem volt itthon zsemlemorzsa, ezért zabpelyhet használtam, és szerintem észre sem venni benne. Ja, meg ez a rengeteg cukor is a férjem miatt van benne, mert szerinte, ha süteményt eszünk, akkor az legyen édes.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...