Almás-áfonyás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
526
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1579
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 117.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
526
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 72.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1373.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.3 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 353.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 326 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
1579
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajból, lisztből, sóból és 1 ek cukorból, a tojásból tésztát gyúrunk, melyet fél órára hűtőben pihentetünk.
- Ha az idő eltelt, a tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. 6 db nagyobb és 6 kisebb kört szabunk ki belőle. A nagyobbal kibéleljük a muffin formát (szilikont használtam, mert így nem kell bélelni), majd a kisebbel lefedjük a tölteléket.
- Az almát megtisztítjuk, durvára reszeljük, összekeverjük a citromlével, 1 ek cukorral és az áfonyával.
- A maffin formába tett tésztát tojással megkenjük, és 5 percre előmelegített sütőben elősütjük, hogy a töltelék ne áztassa el.
- Sütőből kivéve a gyümölcstöltelékkel megtöltjük, lefedjük a kisebb kör tésztával és az esetleges maradék tésztából valamilyen díszt szabhatunk a tetejére. Tojással lekenjük, készre sütjük.
- Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4902
- Feltöltés dátuma: 2012. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
James Martintól láttam ezt a süteményt, amelyik annyira egyszerű, gyors és finom, hogy reggelire összeütöttem a családnak. A bökkenő csak az volt, hogy hármunknak hatot készítettem, és ez a mennyiség bizony kevésnek bizonyult. Mindenkit arra bíztatok, legalább duplázza az adagot.