Almaleves vörösboros golyókkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
zoltannecsiszer5
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
494
kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1973
kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 518 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
494
kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.2 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2072.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 585 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
1973
kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd karalábévájóval 24 gömböt fúrunk ki belőle. A vörösbort a cukorral felforraljuk és az almagolyókat kis adagokban roppanósra pároljuk.
- Befőttesüvegekbe töltjük, a cukros bort ráöntjük,(egy kevés piros ételfestékkel még pirosabbra színezhetjük, hogy jobban megfesse az almát) letakarva behűtjük. A mazsolát a rumba áztatjuk.
- A maradék almát felkockázzuk, lábasba szórjuk, a fehérbort és a vizet ráöntjük. A fahéjjal, a szegfűszeggel és a kettéhasított vaníliarúddal (vagy vaníliás cukorral) fűszerezzük, 10-15 perc alatt puhára főzzük.
- Ha kész, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a fűszereket kiszedjük belőle, és az almát merülőmixerrel pépesítjük. Ez adja a leves sűrűségét. Pár csepp almapálinkával ízesíthetjük, ha nem elég édes egy kevés cukrot adhatunk hozzá. A tejszínt kemény habbá verjük, 4 evőkanálnyit félrerakunk belőle. A többit a levesbe forgatjuk.
- Tálaláskor a levest mélytányérokba merjük (hidegen melegen egyaránt lehet), majd az almagolyókat és a mazsolát beleszórjuk,(lehet fordítva is). A tetejét, a félretett tejszínhabbal díszíthetjük.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 248
- Feltöltés dátuma: 2022. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
zoltannecsiszer5
4 recept