Almaleves 9. - borral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vargamóni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
207
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
830
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
37.8g alma18 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
47.2g víz0 kcal
-
9.4g fehérbor8 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.1g vaníliás pudingpor4 kcal
Összesen
39
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 458.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
207
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.9 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1832.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
830
kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db alma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 l víz
-
1 db fahéjrúd
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, és egy fazékban 1 liter vízbe tesszük, amelybe előzőleg belecsavartuk a citrom levét.
- Hozzáadjuk a kicsavart citromok héját (fontos, hogy alaposan megmossuk, a tartósító vegyszert lesikáljuk), a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, és hoozáöntjük a bort.
- 10-15 perc alatt puhára főzzük az almát.
- A levesből kimerünk 1-2 merőkanálnyit, habverővel csomómentesen feloldjuk benne a pudingport.
- Visszaöntjük a levesbe, és összeforraljuk.
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7223
- Feltöltés dátuma: 2011. március 31.
Ajánló
Kedélyjavítónak. Télen melegen, nyáron hidegen. Természetesen rozé helyett fehérborral is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vargamóni
18 recept
Valami terápiás levesre vágytam. Bár nem jellemző :), de valahogy néhány hete egy pohárnyi rozé csak nem akart elfogyni. Gondoltam, összehozom a kellemest a még kellemesebbel, elvégre a forralt bor is hasonló fűszerezésű. Így született ez a finom rozés almaleves.