adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az almakenyérhez
A tálaláshoz
Összesen
381
kcal
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az almakenyérhez
A tálaláshoz
Összesen
1521
kcal
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 294.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
381
kcal
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.2 g
-
Cukor 253 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1178.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 149 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
1521
kcal
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az almakenyérhez
- Előkészítünk egy kenyérsütő formát, sütőpapírral kibéleljük.
- Egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt a cukorral és az őrölt fahéjjal.
- Az almát meghámozzuk, majd mandolinon nagyon vékonyan szeleteljük.
- A formába egy-két kanál mézet csorgatunk (én saját almamézet használtam a receptjét megtaláljátok a Nosalty oldalán), és elkezdjük rétegezni az almaszeleteket. Minden lerakott sort, szűrőn keresztül halványan megszórunk cukros-fahéjas keményítővel. Addig rakjuk-szórjuk, ameddig el nem fogy az alma.
- A végén behajtjuk a sütőpapírt, és egy másik formát sütőgyönggyel vagy vízzel ráteszünk nehezéknek, így mehet az előmelegített sütőbe 170 fokon kb. 30 percre sülni.
- Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, még hagyjuk rajta a nehezéket, és hagyjuk kihűlni.
- Utána kicsomagoljuk, hűtőbe tesszük tálalásig. Akkor szeletelhető szépen, ha már hideg.
A tálaláshoz
- Tálaláskor minden szeletet meglocsolunk mézzel, vagy almamézzel, és egy kevés aprított dióval megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 2165
- Feltöltés dátuma: 2024. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a profilomban.