r
Nosalty Logó

Alacsony hőfokon sütött rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Alacsony hőfokon sütött rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6093 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2823.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 1523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    210.1 g

Zsír

  • Összesen
    510.1 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11293.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2449 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2766 mg
  • Nátrium
    5461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2535 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2372 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    1833 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    2866 micro
Összesen 6093 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    154 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a tojásokat. Közben olajat öntünk egy serpenyőben, és a tetszés szerint fölvágott vöröshagymát és a paprikát, paradicsomot megsütjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk és vékony karikára fölvágjuk. A száraz füstölt kolbászt is fölszeleteljük. A sajtot lereszeljük.
  3. Elkezdjük a rétegeket lerakni. A forma mérete 32 x 20 cm. Először a vékonyra fölkarikázott burgonyát, majd a fele mennyiségű kolbászt és a negyedekbe fölvágott tojásokat tesszük. A lecsó felét is elosztjuk rajta.
  4. Meglocsoljuk a créme fraiche-val, majd a tejszínnel úgyszintén, és reszelt sajttal is megszórjuk. Úgy gazdálkodjunk, hogy a legfelső rétegre is maradjon. A következő réteget ugyanígy készítjük.
  5. A legfelső rétegre még a maradék créme fraichet, tejszínt ráöntjük. A reszelt sajttal megszórjuk.
  6. 125 fokon 2 órát sütjük. Majd följebb emeljük a hőfokot, és 200 fokon még addig sütjük, ameddig megpirul a teteje, kb. 30 perc. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 125 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3692
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alacsony hőfokon sütött rakott krumpli
Éva házias konyhája 159 recept

Kicsit időigényes az elkészítése, de a végeredmény nagyon finom. Egy videós receptoldalon találtam a sütés ötletét. Nagyon megtetszett, mert nem kell előre főzni a burgonyát. Az összeállítása az ételnek gyorsan elkészül, és ameddig sül, addig más otthoni teendőt el tudom végezni. A férjem, amikor első alkalommal megkóstolta, csak annyit mondott, máskor is így készítsem a rakott burgonyát. Saját receptem, créme fraiche, tejszín és a sajt egy nagyon finom, szaftos állagot alkot. Amit még megfűszerez a lecsó és a kolbász íze. A burgonya is az alacsony hőfokon sütéstől egy finom omlós állagot kap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...