Alacsony hőfokon sütött rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
63g gyulai kolbász283 kcal
-
100g crème fraîche357 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
75g tv-paprika12 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
35 kcal
Összesen
1523
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
480g főtt tojás744 kcal
-
250g gyulai kolbász1130 kcal
-
400g crème fraîche1428 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
200g ementáli sajt786 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
6093
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
30g burgonya17 kcal
-
14.4g főtt tojás22 kcal
-
7.5g gyulai kolbász34 kcal
-
12g crème fraîche43 kcal
-
12g habtejszín35 kcal
-
24 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
9g tv-paprika1 kcal
-
6g paradicsom1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
182
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 127.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 748 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2823.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 1365 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 443.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 593 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 717 micro
Összesen
1523
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 210.1 g
Zsír
-
Összesen 510.1 g
-
Telített zsírsav 272 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2992 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11293.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 2449 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 2766 mg
-
Nátrium 5461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.1 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1774.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2535 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 381 mg
-
D vitamin: 510 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 430 micro
-
Kolin: 1628 mg
-
Retinol - A vitamin: 2372 micro
-
α-karotin 256 micro
-
β-karotin 1833 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 2866 micro
Összesen
6093
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 154 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
8 db főtt tojás
-
250 g gyulai kolbász
-
400 ml habtejszín
-
200 g ementáli sajt
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db tv-paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Főzzük meg a tojásokat. Közben olajat öntünk egy serpenyőben, és a tetszés szerint fölvágott vöröshagymát és a paprikát, paradicsomot megsütjük.
- A burgonyát meghámozzuk és vékony karikára fölvágjuk. A száraz füstölt kolbászt is fölszeleteljük. A sajtot lereszeljük.
- Elkezdjük a rétegeket lerakni. A forma mérete 32 x 20 cm. Először a vékonyra fölkarikázott burgonyát, majd a fele mennyiségű kolbászt és a negyedekbe fölvágott tojásokat tesszük. A lecsó felét is elosztjuk rajta.
- Meglocsoljuk a créme fraiche-val, majd a tejszínnel úgyszintén, és reszelt sajttal is megszórjuk. Úgy gazdálkodjunk, hogy a legfelső rétegre is maradjon. A következő réteget ugyanígy készítjük.
- A legfelső rétegre még a maradék créme fraichet, tejszínt ráöntjük. A reszelt sajttal megszórjuk.
- 125 fokon 2 órát sütjük. Majd följebb emeljük a hőfokot, és 200 fokon még addig sütjük, ameddig megpirul a teteje, kb. 30 perc. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 125 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x20
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3694
- Feltöltés dátuma: 2020. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Kicsit időigényes az elkészítése, de a végeredmény nagyon finom. Egy videós receptoldalon találtam a sütés ötletét. Nagyon megtetszett, mert nem kell előre főzni a burgonyát. Az összeállítása az ételnek gyorsan elkészül, és ameddig sül, addig más otthoni teendőt el tudom végezni. A férjem, amikor első alkalommal megkóstolta, csak annyit mondott, máskor is így készítsem a rakott burgonyát. Saját receptem, créme fraiche, tejszín és a sajt egy nagyon finom, szaftos állagot alkot. Amit még megfűszerez a lecsó és a kolbász íze. A burgonya is az alacsony hőfokon sütéstől egy finom omlós állagot kap.