r
Nosalty Logó

Ajvárral sütött bordaporc

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Ajvárral sütött bordaporc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1474 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 737 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3239.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    468 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1474 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bordaporcot falatnyi darabokra vágjuk. Serpenyőben a zsíron átpirítjuk, amíg egy kis színt kap, a finomra vágott fokhagymával együtt.
  2. Ráöntjük az ajvárt, a mustárt és a paprikakrémet. Én nem a csípős krémet használom, aki szereti, tehet hozzá csípőset is.
  3. Felöntjük deci vízzel, és fedő alatt 3/4 órát pároljuk, amíg a hús könnyen leválik a porcokról. A párolási idő függ az állat életkorától is, arra ügyeljünk, nehogy elfője a szaftját.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1100
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 22.

Ajánló

Igazi hóvégi étel, olcsó, jóízű, tartalmas. Köretként én a képen látható gluténmentes tésztát és párolt patisszont készítettem hozzá, jólesett. Könnyű vörösbor jár hozzá, egri vagy szekszárdi kékfrankos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajvárral sütött bordaporc
Mikibácsi 42 recept

A bordaporc a sertésborda alatt végighúzódó húsos-porcos rész, kifejezetten jóízű. A sok porcos rész miatt nem lehet szépen és elegánsan fogyasztani, ez afféle cuppogós-rágcsálgatós étel. Valójában ez a lecsós hús egy variációja, intenzíven fűszeres, ideális tészták vagy semleges köretek mellé. A porc kilója nálunk 600 forint, tehát spórolós vacsorákhoz való. Az elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy sok szaftja legyen a végén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...