r
Nosalty Logó

Ajo blanco

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Ajo blanco
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Ajo blanco

Összesen 710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Ajo blanco

Összesen 2843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Ajo blanco

Összesen 176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4602.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2843 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 176 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Ajo blanco

Elkészítés

Ajo blanco

  1. Először a mandulát, a fokhagymát és a vizet turmixoljuk össze egy kevéske sóval, amíg teljesen egynemű lesz.
  2. A kenyér héját vágjuk le, illetve az almát is pucoljuk meg. Vágjuk fel kockákra, ezután adjuk hozzá a mandulás léhez. Adjuk hozzá az ecetet is, majd turmixoljuk alaposan össze. A sherry ecetet helyettesíthetjük alma-, fehérbor- vagy rizsecettel. Adjunk hozzá egy kevés vizet, ha egy kicsit sűrűnek találjuk. Tegyük a hűtőbe egy kis időre pihenni.
  3. Tálaláskor tegyük rá a félbevágott szőlőt, végül locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2378
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 15.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
Ajo blanco
Simon Gábor 62 recept

Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes egyszerűségével, ráadásul percek alatt elkészül, mivel főzni nem kell.

Hozzávalók

Ajo blanco

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...