Ajo blanco
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
Ajo blanco
Összesen
710
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
Ajo blanco
Összesen
2843
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1150.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 273.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
710
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 214.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4602.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 780 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 648 mg
-
Foszfor 1283 mg
-
Nátrium 1795 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.9 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 63 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
2843
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
176
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
Ajo blanco
- Először a mandulát, a fokhagymát és a vizet turmixoljuk össze egy kevéske sóval, amíg teljesen egynemű lesz.
- A kenyér héját vágjuk le, illetve az almát is pucoljuk meg. Vágjuk fel kockákra, ezután adjuk hozzá a mandulás léhez. Adjuk hozzá az ecetet is, majd turmixoljuk alaposan össze. A sherry ecetet helyettesíthetjük alma-, fehérbor- vagy rizsecettel. Adjunk hozzá egy kevés vizet, ha egy kicsit sűrűnek találjuk. Tegyük a hűtőbe egy kis időre pihenni.
- Tálaláskor tegyük rá a félbevágott szőlőt, végül locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2388
- Feltöltés dátuma: 2024. január 15.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Simon Gábor
63 recept
Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes egyszerűségével, ráadásul percek alatt elkészül, mivel főzni nem kell.