r
Nosalty Logó

Ági néni mézes teasütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Ági néni mézes teasütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1451 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.5 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézet langyosra melegítjük. A száraz hozzávalókat a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk, a tojással és a mézzel összegyúrjuk.
  2. Egy éjszakára vagy pár órára hűtőbe tesszük és pihentetjük. Ne ijedjünk meg, mert a tészta ekkor még ragacsos állagú.
  3. Pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk és pogácsa vagy figurális szaggatóval kiszaggatjuk. A tésztamaradékot újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és a tetejét felvert tojással lekenjük.
  5. A sütik közepébe diódarabokat nyomunk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel világosra sütjük.
  7. Ha kihűlt, 2-2 formát lekvárral megkenünk és összeragasztjuk.
  8. A süti folpackkal lefedve másnapra összepuhul és sokáig eláll és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1956
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 17.

Ajánló

Nagyon finom, puha, omlós, sokáig elálló süti, tea és kávé mellé ajánlom fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ági néni mézes teasütije
Baroness konyhája 96 recept

Ági néni egy idős kálmánházi tirpák parasztasszony, akitől a falubeli kolléganőm több, mint 30 éve kapta a receptet. Karácsonykor több adagban mindig megsütjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...