r
Nosalty Logó

Agglegény palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Agglegény palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 3777 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6268.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 3777 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1254 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük.
  2. Fűszerezzük és sűrített paradicsommal (vagy 1 kis konzervvel vagy egy fél parírdobozossal) összekeverjük.
  3. Egy pici vizet is öntünk alá, ha túl sűrű, és készre pároljuk. A végén ne maradjon sok leve!
  4. Ezzel a húsraguval töltjük meg a palacsintákat.
  5. Mindegyiket rézsútosan 3 részre vágjuk, és egy közepes, kiolajozott tepsibe rakjuk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
  6. Míg a ragu fő, addig a zöldséget kevés sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Leszűrjük, belekeverjük a krémsajtot és a tejszínt.
  7. Borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és összeforraljuk. (Ha nincs tejszínünk és krémsajtunk, reszelt sajtot olvaszthatunk bele egy kevés tejjel. Legfinomabb tejszínnel és lehetőleg ízesített sajtkrémmel, pl. zöldfűszeressel, hagymással, fokhagymással.)
  8. Ezzel a sajtmártásos zöldséggel leöntjük a palacsintákat, és reszelt sajttal megszórjuk.
  9. Sütőben addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15261
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a palacsintás egytálételt már hosszú évek óta készítem. Sok vendégünk is megkóstolta már, mert praktikus étel, előre lehet dolgozni, és csak tálalás előtt kell betolni a sütőbe. Kiadós, érdekes, és eddig még mindig sikerem volt vele. Az elkészítéséről fázisfotók itt találhatók.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...