Áfonyás torta levendulás vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8 kcal
-
4g mák19 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
3g víz0 kcal
Levendulás vaníliakrém
-
50g mascarpone202 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
8 kcal
-
50 kcal
-
20g áfonya11 kcal
Összesen
602
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
36g mák189 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
32g víz0 kcal
Levendulás vaníliakrém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
200g áfonya114 kcal
Összesen
6023
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
11.9g porcukor46 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
1.7g mák9 kcal
-
20.9g tojás26 kcal
-
1.5g víz0 kcal
Levendulás vaníliakrém
-
23.7g mascarpone96 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
9.5g növényi habtejszín24 kcal
-
9.5g áfonya5 kcal
Összesen
286
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
602
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 123.4 g
Zsír
-
Összesen 305.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3335.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1374 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 696.6 g
-
Cukor 478 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 527.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 1179 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2153 micro
Összesen
6023
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:
-
250 g finomliszt
-
250 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 ek mák
-
8 db tojás
Levendulás vaníliakrém
-
500 g mascarpone
-
150 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
200 g áfonya
Elkészítés
Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:
- A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd rögtön öntsük át egy tányérba és hűtsük ki teljesen.
- A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, keverjük habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
- Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt mákot, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
- 4 db kb. 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd osszuk el egyenlően a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt süssük (tűpróbáig) készre.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen a tortalapokat.
- Tipp: Amennyiben csak 2 db tortaforma áll a rendelkezésünkre, akkor felezzük meg a hozzávalókat, majd külön keverjük ki, és süssük meg a tortalapokat.
Levendulás vaníliakrém
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
- Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tálcára, kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg áfonyával.
- Ezután helyezzük rá a következő tortalapot, szintén kenjük meg krémmel, és szórjuk meg áfonyával. Addig folytassuk a rétegezést, még el nem fogynak a tortalapok és a krém is.
- Az elkészült torta tetejét szintén szórjuk meg áfonyával, ízlés szerint csipkedjünk rá levendulavirágot, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 5106
- Feltöltés dátuma: 2021. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept