r
Nosalty Logó

Áfonyás torta levendulás vaníliakrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Áfonyás torta levendulás vaníliakrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:

Levendulás vaníliakrém

602
Kalória
12.3g
Fehérje
69.7g
Szénhidrátok
30.6g
Zsír
52.7g
Víz
144.4g
Koleszterin
1.9g
Rost
47.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:

Levendulás vaníliakrém

Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:

Levendulás vaníliakrém

Összesen 6023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:

Levendulás vaníliakrém

Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    305.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.6 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    527.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2153 micro
Összesen 6023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:

  1. A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd rögtön öntsük át egy tányérba és hűtsük ki teljesen.
  2. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, keverjük habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt mákot, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  4. 4 db kb. 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd osszuk el egyenlően a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt süssük (tűpróbáig) készre.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen a tortalapokat.
  7. Tipp: Amennyiben csak 2 db tortaforma áll a rendelkezésünkre, akkor felezzük meg a hozzávalókat, majd külön keverjük ki, és süssük meg a tortalapokat.

Levendulás vaníliakrém

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
  2. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
  3. Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tálcára, kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg áfonyával.
  4. Ezután helyezzük rá a következő tortalapot, szintén kenjük meg krémmel, és szórjuk meg áfonyával. Addig folytassuk a rétegezést, még el nem fogynak a tortalapok és a krém is.
  5. Az elkészült torta tetejét szintén szórjuk meg áfonyával, ízlés szerint csipkedjünk rá levendulavirágot, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
  6. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!