r
Nosalty Logó

Áfonyás torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Áfonyás torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

piskóta

krém

585
Kalória
12.3g
Fehérje
38.9g
Szénhidrátok
42.6g
Zsír
116.1g
Víz
254g
Koleszterin
1.4g
Rost
24.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

krém

Összesen 585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

krém

Összesen 3511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

krém

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2203 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    696.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 3511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. Az áfonyát 2 ek cukorral feltesszük főni. Folyamatosan kevergetve jól felforraljuk, amíg besűrűsödik. Ha besűrűsödik, leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
  2. Elkészítjük a piskótát. Egy 18 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Utána belekeverjük a lisztet.
  4. Habbá verjük a tojásfehérjéket, és két részletben a lisztes masszához keverjük. Beleöntjük a tortaformába, és az előmelegített sütőben készre sütjük. 30 percig ne nyitogassuk a sütőt! Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kész, kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
  5. Ha a torta kihűlt, három lapba vágjuk.
  6. A mascarponét elkeverjük 1 ek cukorral.
  7. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Óvatosan a mascarponéhoz keverjük, közben belekeverjük az áfonya lecsepegtetése után maradt gyümölcshúst.
  8. Az alsó tortalapot megkenjük az áfonya lecsepegtetése után maradt lével, ami jól megkocsonyásodott. Rákenjük a krém harmadát. Rátesszük a második lapot, azt is megkenjük a zselével és az áfonyás krémmel. Rátesszük a harmadik lapot is, és a maradék krémmel bevonjuk az oldalát és a tetejét.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Anyósom szülinapjára készült ez a tejszínes-áfonyás finomság.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!