r
Nosalty Logó

Áfonyás-tejszínes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Áfonyás-tejszínes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.8 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 3130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált kekszet az olvasztott vajjal elkeverjük.
  2. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd a kekszet belenyomkodjuk, szépen egyenletesen. Elő is lehet sütni, én nem tettem.
  3. A tojásokat a cukorral és sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót és a tejszínt, a citromlevet és a reszelt héját, valamint az étkezési kemyényítőt.
  4. Végül az áfonyát finoman hozzákeverjük. A kekszalapra öntjük.
  5. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11317
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Ajánló

Más gyümölcsből is ugyanúgy elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-tejszínes túrótorta
Mercedes 302 recept

Volt otthon túróm és áfonyám. Gondolkodtam, mi is legyen belőle. Aztán a fantáziámra bíztam magam, és elkészült belőle ez a nagyon finom, könnyű torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...