Áfonyás tejberizses süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Penny Market
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskóta
-
21g tojás26 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Az áfonyás puding
A töltelék
-
1g cukor5 kcal
-
31g tej18 kcal
-
9g rizs31 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
5 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
1g zselatin2 kcal
A díszítés
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g áfonya4 kcal
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Az áfonyás puding
A töltelék
-
10g cukor39 kcal
-
250g tej140 kcal
-
70g rizs251 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
5g zselatin17 kcal
A díszítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g áfonya29 kcal
Összesen
3779
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskóta
-
9.1g tojás12 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Az áfonyás puding
-
11.1g áfonya6 kcal
-
5.5g nádcukor21 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
11.1g víz0 kcal
A töltelék
-
0.6g cukor2 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
3.9g rizs14 kcal
-
13.9g habtejszín40 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
5.5g fehér csokoládé30 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
A díszítés
-
11.1g habtejszín32 kcal
-
2.8g áfonya2 kcal
Összesen
210
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 103.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 191.9 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1061 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4281.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1437 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1520 mg
-
Nátrium 1093 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 460.5 g
-
Cukor 289 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 831.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 557 mg
-
Retinol - A vitamin: 1474 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 944 micro
Összesen
3779
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
210
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A piskóta
-
3 db tojás
-
6 dkg cukor
-
7.5 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Az áfonyás puding
-
20 dkg áfonya
-
10 dkg nádcukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl víz
A töltelék
-
1 ek cukor
-
2.5 dl tej
-
7 dkg rizs
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg fehér csokoládé
-
1 ek zselatin
A díszítés
-
200 ml habtejszín
-
5 dkg áfonya
Elkészítés
A piskóta
- A piskótát a hozzávalókból elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a fehérjét kemény habbá. A lisztbe keverjük a sütőport, majd szitáljuk a sárgájába kevergetve, körkörösen felváltva a fehérjehabbal.
- Majd a sima masszát 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk egy kenőkéssel, és süssük 170 fokon 10 perc alatt készre.
Az áfonyás puding
- Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük a cukorral együtt, addig főzzük, míg megolvad a cukor. Majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük.
- Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, és még melegen rákenjük a piskótalapra, és kihűtjük a hűtőben.
A töltelék
- A töltelékhez mosott rizst mikrótálba öntjük, a tejet és cukrot ráöntjük, majd mikróban lefedve megfőzzük 350 watton addig, míg puha nem lesz, kb. 30 perc. Kihűtjük.
- A vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabot a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá.
- A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A díszítés
- Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14145
- Feltöltés dátuma: 2018. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Penny Market
12 recept
Kicsit időigényes, de megéri a fáradtság minden percét, annyira finom!