r
Nosalty Logó

Áfonyás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Áfonyás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4682 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    451 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 4682 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 20 dkg cukrot, a sütõport és a lisztet egy keverõtálban jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott margarint, s addig keverjük a mixerrel, míg apró morzsás szerkezetû tésztát kapunk.
  2. Egy tepsibe sütõpapírt teszünk, a tészta felét elsimítjuk a tepsi alján. Az áfonyát a 10 dkg cukorral és a keményítõvel elkeverjük, s elsimítjuk a tészta tetején. A megmaradt tésztát elmorzsoljuk a tetején.
  3. Elõmelegített sütõben készre sütjük. Miután teljesen kihűlt tetszés szerint felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22448
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tele volt a fagyasztó áfonyával, így keresnem kellett valami jó receptet a felhasználásához. Hát ez nekünk nagyon bejött!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...