r
Nosalty Logó

Áfonyás scone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Áfonyás scone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a kis darabokra felszeletelt vajat kézzel jól összedolgozzuk.
  2. Egy másik, kisebb tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat.
  3. A szárazhoz öntjük a nedves hozzávalókat, és egy villával összedolgozzuk őket. Nem szabad túl sokat dolgozni rajta, mert nem lesz utána jó az állaga a kész süteménynek.
  4. Legutolsóként pedig belekeverjük az áfonyákat óvatosan, nehogy összetörjenek.
  5. Egy kibélelt tepsire tesszük őket, egy evőkanálnyit egyszerre. Kicsit szétfolyik, azért hagyjunk jó sok helyet köztük. (Nekem ebből a mennyiségből 13 darab jött ki, ami pont megtöltötte a tepsit, amit én használtam.)
  6. Majd a 180 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütjük. Kivéve a sütőből 5 percig hagyjuk hűlni, és a kis hűlés után már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 451
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22062
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy adag áfonya a hűtőben, ami kezdett már nem olyan friss lenni, és mivel magában már senki nem akarta megenni, sütöttem belőle ezt a keksz szerűséget. De mivel közben egy lisztérzékeny lány igényeit is ki kellett elégítenem, én fele tönkölylisztet és fele darált zabpelyhet használtam a tésztába. Mindazonáltal nagyon jól sikerült, és a végeredmény is egy nagyon puha, kellemes, nem túl édes sütemény lett. Melegen tejszínhabbal (szerintem cukrozatlan, de édesapám szerint cukrozott) tejszínhabbal a legfinomabb. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...