r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta a konyha világától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Áfonyás sajttorta a konyha világától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Összesen 547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Összesen 4377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 4377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Elkészítés

a kekszes alaphoz

  1. A kekszet finomra aprítjuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  2. 23 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a kekszes masszát, és 200°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A kihűlt kekszes alapra rétegezzük a sajtos krém felét, az áfonyaszósz felét, a krém második felét, majd a maradék áfonyaszószt.
  4. 200°C-ra melegített sütőben sütjük 10 percig, majd a hőmérsékletet 110°C-ra mérsékelve további 30 percig. Ezután a sütőt kikapcsolva további 1 órára a sütőben hagyjuk (ajtó zárva). Majd az 1 óra letelte után az ajtót kinyitva további 1 órára a sütőben hagyjuk. Szobahőmérsékleten kihűl. Éjszakára hűtőszekrénybe kerül, hogy teljesen áthűljön.
  5. Tálalás előtt vesszük ki a tortaformából.

a sajtos krémhez

  1. A krémsajtot simára keverjük a cukorral, tojással, joghurttal, liszttel.

az áfonyaszószhoz

  1. Vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a cukorral elkevert áfonyára öntjük.
  2. Összemelegítjük, míg a cukor elolvad, majd kicsit nagyobb lángon 1-2 percig forraljuk, szószos állagra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 26206
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás sajttorta a konyha világától
A konyha világa 70 recept

A tortát érdemes a tálalás előtti nap elkészíteni, jól kihűl, és szépen szeletelhető.

Hozzávalók

a kekszes alaphoz

a sajtos krémhez

az áfonyaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...