r
Nosalty Logó

Áfonyás-pisztáciás-fehér csokis cantuccini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás-pisztáciás-fehér csokis cantuccini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 4197 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét felverjük kemény habbá.
  2. A tojások sárgáját, a vajat, a cukrot és a reszelt citrom héját is habosra keverjük, belecsavarjuk a citrom levét, aztán a sütőporos-szódabikarbónás lisztet is hozzákeverjük, majd fellazítjuk a tojások felvert habjával.
  3. A tésztába beleforgatjuk az áfonyát, pisztáciát és fehér csokoládét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe 6-7 cm széles, 3 cm magas hurkákat készítünk belőle, viszonylag egymástól messze, mert jól meg fognak nőni. Tojással lekenjük a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. Ha meghűlt, ferdén felszeleteljük, és a vágott felével lefelé fordítva visszatesszük a sütőbe, és 140 C-on még 15 percig szárítjuk. Ezt követően is a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3601
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-pisztáciás-fehér csokis cantuccini
Évi néni 1830 recept

Ez a sütemény annyira gazdag ízű, hogy engem és férjemet is teljesen rabul ejtett. Számomra ez az abbahagyhatatlan kategória, ezért mindig keveset készítek belőle, mert bármennyit fel tudnék falni belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...