Áfonyás pillangó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
31g tej18 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
7 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Az áfonyadzsemhez
-
10 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
50g áfonya29 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
0g rum1 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
Összesen
789
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
125g tej70 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
29 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Az áfonyadzsemhez
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g barna cukor304 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
200g áfonya114 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
2g rum3 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
Összesen
3152
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
30.3g finomliszt110 kcal
-
10.8g tej6 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
6.9g vaj50 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
Az áfonyadzsemhez
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
6.9g barna cukor26 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
17.3g áfonya10 kcal
-
0.5g narancshéj1 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
8.6g vörösbor7 kcal
-
1.7g zselatinfix2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
4.3g törökmogyoró27 kcal
Összesen
273
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 94.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
789
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 118 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1971.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.9 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 377.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 785 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 544 mg
-
Retinol - A vitamin: 763 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 910 micro
Összesen
3152
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
1.3 dl tej
-
1 tasak instant élesztő
-
8 dkg vaj
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál kardamom
Az áfonyadzsemhez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dkg barna cukor
-
20 dkg áfonya
-
0.5 teáskanál rum
-
1 dl vörösbor
-
1 csomag zselatinfix
-
1 kk fahéj
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A szitált liszthez adjuk a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta el nem válik a tál falától.
- Átgyúrjuk, letakarva 20 perc alatt duplájára kelesztjük.
- Elkészítjük a dzsemet: A barna cukrot kisebb edénybe tesszük, a vaníliás cukrot meg az áfonyát is, és kevergetjük. Majd a többi fűszert, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. A vörösbort és a dzsemfixet együtt keverjük bele, és 8-10percig főzzük, aztán tegyük félre. Kenhető állagú lesz,és nem folyik ki a tésztából. (A dzsemfix akadályozza meg.)
- A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük. Felszeleteljük pillangó formába. A trapézok közepét egy kés tompa felével benyomjuk.
- A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni! Tetejüket megkenjük tojássárgával, és megszórjuk pörkölt mogyoróval. Mire végzünk, már lehet is sütni.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Vaníliás porcukrot szitálunk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6305
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Receptjellemzők
Zsuzsamama56
322 recept
Áfonyás-kelt tésztás sütit most készítettem először, de nagyon finom lett. A tészta ötletét egy blogban láttam.