r
Nosalty Logó

Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    281.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1571 mg
  • Foszfor
    5027 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1736 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2623 micro
Összesen 6280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit dagasztógép táljába mérjük, és 10 percig dagasztjuk, majd kelesztőtálban háromnegyed órát kelesztjük.
  2. Ha a tészta megnőtt kétszeresére, enyhén lisztezett munkafelületen nyolc részre osztjuk.
  3. Minden egyes darabot kinyújtunk vékonyra (2-3 mm), téglalap alakúra.

Töltelék

  1. A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük juharsziruppal, megszórjuk aszalt áfonyával és kézzel durvára tört pekándióval, majd feltekerjük. Minden egyes darabot megtöltünk.
  2. Két formát kikenünk vékonyan olajjal, és négy-négy hengert egymás mellé fektetve, megtöltjük a sütőtálat. Lefedve 25 percet kelesztjük, míg újra szép magas lesz.
  3. Ha megkelt, megkenjük felvert tojással, és 180 fokos kemencében/sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x22x8 x 2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 906
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-pekándiós hokkaido kalács kemencében sütve
Évi néni 1830 recept

A fő apropó, hogy végre megérkezett a kemencém, amiben mindent egyszerre szerettem volna sütni-főzni. Ez a kalács nagyon egyszerű, még a törött jobb kezem nélkül is összedobtam. Finom, lágy, sokáig friss marad a benne lévő jelentős mennyiségű tejszíntől. Kicsit eltértem a hagyományostól, ahol tejszín+tej kombó a szokásos. Én tej helyett tejfölt használtam. Tagadhatatlanul nem fogyókúrás, de ellenállhatatlan. Ebből a mennyiségből két kalács sült ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...