r
Nosalty Logó

Áfonyás képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Összesen 2685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    613 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 2685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet az olajjal, sóval, cukorral elkeverjük, felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a lisztet, és habverővel addig keverjük folyamatosan, míg elválik a lábas falától, és teljesen homogén lesz. Ekkor félretesszük kihűlni. (Itt segítségül hívhatjuk a robotgépet, mert ha az folyamatosan keveri a tésztát, akkor hamarabb kihűl.)
  2. Mikor a tészta már csak éppen langyos, elkezdhetjük adagolni hozzá egyenként a tojásokat. Mindig csak akkor adjunk hozzá egy következőt, ha az előző teljesen elkeveredett, egynemű tésztát tapasztalunk.
  3. A kikevert tésztát habzsákba töltjük, és csillagcsövön kis diónyi adagokat nyomunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe. Viszonylag távol helyezzük el őket egymástól, mert jelentősen nő majd a térfogatuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, gőzben sütjük 5 percig, majd a vizes edényt kivesszük, és még 10 percig sütjük szárazon a fánkokat. Ha világos aranyszínűre sültek, akkor kikapcsoljuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtaját, és még 8-10 percig bent hagyjuk a fánkokat száradni, hogy ne essenek össze. Csak ezután vesszük ki a tepsit, és teljesen kihűtjük a fánkokat.
  5. Ha már kihűltek, akkor felvágjuk keresztben recés késsel, és jöhet a töltés.

Vaníliás krém

  1. A joghurtot a vaníliakivonattal és a pudingporral 2 perc alatt krémmé sűrítjük. (Ha valaki nagyon édesszájú, ízlés szerint tehet még bele cukrot.)
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a fánkok alsó "talpába" töltjük.

Áfonyás hab

  1. A tejszínhabot laza habbá felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és avval kemény habbá verjük. Ebbe forgatjuk bele az áfonyát.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk, majd "megkoronázzuk" a fánk csúcsos sipkájával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40x 4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1255
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás képviselőfánk
Évi néni 1830 recept

Nem hittem az olajjal készített profiterolban, de minden kétségem szertefoszlott. Sokkal könnyebben ment a fánksütés vele, mint az előző vajas változatban (valószínűleg azért a gyakorlat is nyomott a latba). Szinte megjött a kedvem a gyakori profiterol sütéshez. Ebből a csekély mennyiségből 42 db fánk készült, melyek egytől egyig csupa levegős, habkönnyű fánkocskák lettek.

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...