Áfonyás képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
Vaníliás krém
-
33g görög joghurt34 kcal
-
0 kcal
-
14 kcal
Áfonyás hab
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g áfonya10 kcal
-
2 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
223
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g tönkölybúza liszt507 kcal
Vaníliás krém
-
400g görög joghurt412 kcal
-
0 kcal
-
171 kcal
Áfonyás hab
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g áfonya114 kcal
-
26 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
2685
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
10.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
15.2g tojás19 kcal
-
10.4g tönkölybúza liszt35 kcal
Vaníliás krém
-
27.6g görög joghurt28 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
Áfonyás hab
-
13.8g habtejszín40 kcal
-
13.8g áfonya8 kcal
-
0.5g gyümölcscukor2 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Összesen
185
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
223
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 180.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2169.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1137 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 613 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 874 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1387 micro
Összesen
2685
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
-
1 csipet só
-
1 csipet gyümölcscukor
-
4 db tojás
-
15 dkg tönkölybúza liszt
Vaníliás krém
-
4 dl görög joghurt
-
1 teáskanál vanília kivonat
Áfonyás hab
-
2 dl habtejszín
-
20 dkg áfonya
-
1 ek gyümölcscukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Tészta
- A vizet az olajjal, sóval, cukorral elkeverjük, felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a lisztet, és habverővel addig keverjük folyamatosan, míg elválik a lábas falától, és teljesen homogén lesz. Ekkor félretesszük kihűlni. (Itt segítségül hívhatjuk a robotgépet, mert ha az folyamatosan keveri a tésztát, akkor hamarabb kihűl.)
- Mikor a tészta már csak éppen langyos, elkezdhetjük adagolni hozzá egyenként a tojásokat. Mindig csak akkor adjunk hozzá egy következőt, ha az előző teljesen elkeveredett, egynemű tésztát tapasztalunk.
- A kikevert tésztát habzsákba töltjük, és csillagcsövön kis diónyi adagokat nyomunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe. Viszonylag távol helyezzük el őket egymástól, mert jelentősen nő majd a térfogatuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben, gőzben sütjük 5 percig, majd a vizes edényt kivesszük, és még 10 percig sütjük szárazon a fánkokat. Ha világos aranyszínűre sültek, akkor kikapcsoljuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtaját, és még 8-10 percig bent hagyjuk a fánkokat száradni, hogy ne essenek össze. Csak ezután vesszük ki a tepsit, és teljesen kihűtjük a fánkokat.
- Ha már kihűltek, akkor felvágjuk keresztben recés késsel, és jöhet a töltés.
Vaníliás krém
- A joghurtot a vaníliakivonattal és a pudingporral 2 perc alatt krémmé sűrítjük. (Ha valaki nagyon édesszájú, ízlés szerint tehet még bele cukrot.)
- A krémet habzsákba töltjük, és a fánkok alsó "talpába" töltjük.
Áfonyás hab
- A tejszínhabot laza habbá felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és avval kemény habbá verjük. Ebbe forgatjuk bele az áfonyát.
- A krémet habzsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk, majd "megkoronázzuk" a fánk csúcsos sipkájával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x40x 4
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1255
- Feltöltés dátuma: 2015. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Nem hittem az olajjal készített profiterolban, de minden kétségem szertefoszlott. Sokkal könnyebben ment a fánksütés vele, mint az előző vajas változatban (valószínűleg azért a gyakorlat is nyomott a latba). Szinte megjött a kedvem a gyakori profiterol sütéshez. Ebből a csekély mennyiségből 42 db fánk készült, melyek egytől egyig csupa levegős, habkönnyű fánkocskák lettek.