Áfonyás-joghurtos őzgerinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
392
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
2353
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
392
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1467.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 688 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.7 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 422.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 466 micro
Összesen
2353
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A joghurtot simára keverjük a liszttel, a sütőporral és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és az egészet alaposan kikeverjük.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd beleforgatjuk a tésztába.
- A masszát egy kivajazott-lisztezett őzgerincformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk, de a lángot 10 perc után mérsékeljük. Kb. 40 percig sütjük tovább. Ha kész, még melegen deszkára borítjuk, de csak akkor szeleteljük fel, amikor teljesen kihűlt.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2416
- Feltöltés dátuma: 2014. július 19.
Ajánló
Nyáron friss gyümölcsből, télen fagyasztottal is kiváló. Szerintem az áfonya helyett meggyel, szederrel vagy jostával is működik ez a recept.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1497 recept
Még életemben nem ettem áfonyát! Most viszont kaptunk rengeteget a szomszédtól, úgyhogy nem volt kérdés: megyek a konyhába és kreálok valamit. :)