r
Nosalty Logó

Áfonyás-fehércsokoládés kekszek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Áfonyás-fehércsokoládés kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4032.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.6 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 5149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a sót és a szódabikarbónát, majd jól összekeverjük. Egy robotgép segítségével a vajat krémes állagúra keverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot, végül pedig a tojásokat.
  2. A lisztet kis adagonként keverjük hozzá. A kezünkkel szép simára gyúrjuk. Amikor a tésztánk összeállt, hozzágyúrjuk a vörös áfonyát és a közepes darabokra vágott fehér csokoládét. Jól összedolgozzuk, majd egy rövid időre a hűtőbe tesszük pihenni a tésztát.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, amit egy kevés olajjal megkenünk. A lehűlt tésztából a kezünkkel mindig veszünk, amíg el nem fogy, kb. egy evőkanálnyi tésztát, amiből kis kör alakú kekszeket formázunk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben a kekszeket 15 perc alatt készre sütjük. Végül sütőrácson hagyjuk kihűlni. Fémdobozban tároljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 3595
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ezek a kekszek tökéletes gasztroajándékok lehetnek az ünnepekre. Az elkészítésük gyors, a végeredmény pedig nagyon finom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...