r
Nosalty Logó

Áfonyás csavart koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás csavart koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2606 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 255 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 2606 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kiengedett tésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy 16 cm széles csíkokat kapjunk. Szorosan egymás mellett 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 8-10 korongot szúrunk ki. A tészta másik feléből kb. 0,5 cm vastag (nem baj, ha picit vastagabbra sikerül) és kb. 20 cm hosszú csíkokat vágunk. Majd lekenjük az étkezési keményítővel összekevert áfonyalekvárral.
  2. A csíkokat kettesével a lekváros felükkel egymásra fordítunk és megcsavarjuk.
  3. A korongokat megkenjük tojással és ráhelyezzük a csavart koszorút. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve aranybarnára sütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.
  5. A koszorú közepébe áfonyalekvárt teszünk. A tetejére tejszinhabot.
  6. Végül az áfonyaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7828
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az áfonyát és az egyik újságba találtam rá erre a receptre. Mutatós és könnyű elkészíteni :). Persze ízletes is. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...