r
Nosalty Logó

Áfonyás-barackos morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nicki
Áfonyás-barackos morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Összesen 785 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Összesen 4702 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Összesen 322 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 785 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    275.8 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 4702 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre, így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.
  2. Az alaptésztához a lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit. A gyümölcsöket a tésztára öntjük, eligazítjuk.
  4. A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell összeállnia, és a gyümölcsök tetejére morzsoljuk.
  5. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, ha kihűlt szeleteljük.
  6. Vaníliaöntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14962
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Crumb cake - azaz morzsasüti. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető bármilyen gyümölcsből. Ez a variáció most teljesen vega, de lehet az alaptésztát tojással és vajjal is készíteni, ekkor a tejet hagyjuk ki.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...