Áfonyás-barackos morzsasüti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g kókuszzsír297 kcal
-
17g nádcukor63 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
17g növényi tej8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
50g áfonya29 kcal
-
33g őszibarack12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
10g áfonyadzsem28 kcal
A morzsatésztához
-
3g zabpehely13 kcal
-
3g mandula20 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
17 kcal
-
10g kókuszzsír89 kcal
-
3g nádcukor13 kcal
Összesen
785
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g kókuszzsír1784 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g növényi tej47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
300g áfonya171 kcal
-
200g őszibarack75 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
60g áfonyadzsem167 kcal
A morzsatésztához
-
20g zabpehely76 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
101 kcal
-
60g kókuszzsír535 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
Összesen
4702
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
20.6g finomliszt75 kcal
-
13.7g kókuszzsír123 kcal
-
6.9g nádcukor26 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
6.9g növényi tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A töltelékhez
-
20.6g áfonya12 kcal
-
13.7g őszibarack5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
4.1g áfonyadzsem11 kcal
A morzsatésztához
-
1.4g zabpehely5 kcal
-
1.4g mandula8 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
2.1g tönkölybúza liszt7 kcal
-
4.1g kókuszzsír37 kcal
-
1.4g nádcukor5 kcal
Összesen
322
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 99.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
785
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 275.8 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3190.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 818 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1387 mg
-
Nátrium 582 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 515.3 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 595.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 562 micro
Összesen
4702
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg kókuszzsír
-
10 dkg nádcukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 dl növényi tej
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
30 dkg áfonya
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
3 ek áfonyadzsem
A morzsatésztához
-
2 dkg zabpehely
-
2 dkg finomliszt
-
3 dkg tönkölybúza liszt
-
6 dkg kókuszzsír
-
2 ek nádcukor
Elkészítés
A tésztához
- A gyümölcsöket megmossuk, a barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre, így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.
- Az alaptésztához a lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
- A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit. A gyümölcsöket a tésztára öntjük, eligazítjuk.
- A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell összeállnia, és a gyümölcsök tetejére morzsoljuk.
- 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, ha kihűlt szeleteljük.
- Vaníliaöntettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 14981
- Feltöltés dátuma: 2012. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
Crumb cake - azaz morzsasüti. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető bármilyen gyümölcsből. Ez a variáció most teljesen vega, de lehet az alaptésztát tojással és vajjal is készíteni, ekkor a tejet hagyjuk ki.