r
Nosalty Logó

Áfonyás barackos csirke krumplipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
rhea
Áfonyás barackos csirke krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

Összesen 2461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8549.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    6277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1517 micro
  • β-crypt
    344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1402 micro
Összesen 2461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

Elkészítés

Hozzávalók a húshoz

  1. Megtisztítjuk a húst, majd megszórjuk sóval, borssal és édes pirospaprikával. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd kevés olajat megmelegítünk serpenyőben, és ebbe beletesszük a húsokat fűszerezetlen oldalukkal lefelé. Néhány percig hagyjuk sülni, majd megforgatjuk. Miután mindkét oldaluk megpirult kissé, kivesszük, sütésálló edénybe tesszük.
  2. A serpenyőbe eresztett húslébe főzőmargarint teszünk, és hagyjuk felolvadni. Utána a vékony cikkekre szeletelt vöröshagymát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kissé megpuhulni. Hozzáadjuk a fokhagymát, szójaszószt, a sárgabaracklekvárt, a fehérbort, az áfonyát és végül a citromhéjat. Hagyjuk kicsit összefőni az egészet, majd a csirkén egyenletesen eloszlatjuk, és az egészet betesszük a sütőbe.
  3. 200 Celsius fokon 15-20 percig sütjük, majd miután ellenőriztük, hogy jó-e már a hús, kivesszük, és a krumplipürével együtt, esetleg savanyúsággal, friss zöldséggel tálaljuk.

Hozzávalók a krumplipüréhez

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felvágjuk (hogy gyorsabban átfőhessen), majd sós vízben hagyjuk főni.
  2. Mikor megpuhult, megtörjük, és amíg még forró, hozzáadjuk a kockasajtot, tejfölt és tejet, igény szerint sózzuk, és összekeverjük. Tálakra szedjük, majd jöhet rá a hús.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2228
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 27.

Ajánló

Adhatunk hozzá egyéb aszalt gyümölcsöket is (pl. sárgabarack, szilva). Készíthető csak csirkecombbal, de a csirkemell önmagában nem nagyon ereszt levet, így érdemes a mellé csinálni mást is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós csirkés ételre vágytunk, és aránylag sokféle összetevőnk volt itthon - ez lett belőle. :) abszolút kedvenc, nagyon kellemes ízvilágú és laktató étel.

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...