Áfonyás barackos csirke krumplipürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
rhea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
28 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g sütőmargarin18 kcal
Hozzávalók a krumplipüréhez
Összesen
616
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
111 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
10g sütőmargarin72 kcal
Hozzávalók a krumplipüréhez
Összesen
2461
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hozzávalók a húshoz
-
28.1g csirke felsőcomb53 kcal
-
12.6g csirkemellfilé15 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
-
2.2g sárgabaracklekvár6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
11.2g fehérbor9 kcal
-
5.6g aszalt gyümölcsök13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.6g sütőmargarin4 kcal
Hozzávalók a krumplipüréhez
Összesen
136
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2137.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 273.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
616
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 117.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 604 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8549.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1543 mg
-
Nátrium 6277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.1 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1095.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 1517 micro
-
β-crypt 344 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1402 micro
Összesen
2461
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a húshoz
-
4 db csirke felsőcomb
-
1 db csirkemellfilé
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál szójaszósz
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 ek olívaolaj
-
10 g sütőmargarin
Hozzávalók a krumplipüréhez
Elkészítés
Hozzávalók a húshoz
- Megtisztítjuk a húst, majd megszórjuk sóval, borssal és édes pirospaprikával. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd kevés olajat megmelegítünk serpenyőben, és ebbe beletesszük a húsokat fűszerezetlen oldalukkal lefelé. Néhány percig hagyjuk sülni, majd megforgatjuk. Miután mindkét oldaluk megpirult kissé, kivesszük, sütésálló edénybe tesszük.
- A serpenyőbe eresztett húslébe főzőmargarint teszünk, és hagyjuk felolvadni. Utána a vékony cikkekre szeletelt vöröshagymát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kissé megpuhulni. Hozzáadjuk a fokhagymát, szójaszószt, a sárgabaracklekvárt, a fehérbort, az áfonyát és végül a citromhéjat. Hagyjuk kicsit összefőni az egészet, majd a csirkén egyenletesen eloszlatjuk, és az egészet betesszük a sütőbe.
- 200 Celsius fokon 15-20 percig sütjük, majd miután ellenőriztük, hogy jó-e már a hús, kivesszük, és a krumplipürével együtt, esetleg savanyúsággal, friss zöldséggel tálaljuk.
Hozzávalók a krumplipüréhez
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felvágjuk (hogy gyorsabban átfőhessen), majd sós vízben hagyjuk főni.
- Mikor megpuhult, megtörjük, és amíg még forró, hozzáadjuk a kockasajtot, tejfölt és tejet, igény szerint sózzuk, és összekeverjük. Tálakra szedjük, majd jöhet rá a hús.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2228
- Feltöltés dátuma: 2018. április 27.
Ajánló
Adhatunk hozzá egyéb aszalt gyümölcsöket is (pl. sárgabarack, szilva). Készíthető csak csirkecombbal, de a csirkemell önmagában nem nagyon ereszt levet, így érdemes a mellé csinálni mást is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
rhea
4 recept
Kiadós csirkés ételre vágytunk, és aránylag sokféle összetevőnk volt itthon - ez lett belőle. :) abszolút kedvenc, nagyon kellemes ízvilágú és laktató étel.