r
Nosalty Logó

Áfonyás barackos csirke krumplipürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
rhea
Áfonyás barackos csirke krumplipürével
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

616
Kalória
34g
Fehérje
45.5g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
273.8g
Víz
151.1g
Koleszterin
4.7g
Rost
18.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

Összesen 2461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez

Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 616 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8549.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    6277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1095.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1517 micro
  • β-crypt
    344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1402 micro
Összesen 2461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a húshoz

  1. Megtisztítjuk a húst, majd megszórjuk sóval, borssal és édes pirospaprikával. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd kevés olajat megmelegítünk serpenyőben, és ebbe beletesszük a húsokat fűszerezetlen oldalukkal lefelé. Néhány percig hagyjuk sülni, majd megforgatjuk. Miután mindkét oldaluk megpirult kissé, kivesszük, sütésálló edénybe tesszük.
  2. A serpenyőbe eresztett húslébe főzőmargarint teszünk, és hagyjuk felolvadni. Utána a vékony cikkekre szeletelt vöröshagymát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kissé megpuhulni. Hozzáadjuk a fokhagymát, szójaszószt, a sárgabaracklekvárt, a fehérbort, az áfonyát és végül a citromhéjat. Hagyjuk kicsit összefőni az egészet, majd a csirkén egyenletesen eloszlatjuk, és az egészet betesszük a sütőbe.
  3. 200 Celsius fokon 15-20 percig sütjük, majd miután ellenőriztük, hogy jó-e már a hús, kivesszük, és a krumplipürével együtt, esetleg savanyúsággal, friss zöldséggel tálaljuk.

Hozzávalók a krumplipüréhez

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felvágjuk (hogy gyorsabban átfőhessen), majd sós vízben hagyjuk főni.
  2. Mikor megpuhult, megtörjük, és amíg még forró, hozzáadjuk a kockasajtot, tejfölt és tejet, igény szerint sózzuk, és összekeverjük. Tálakra szedjük, majd jöhet rá a hús.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Kiadós csirkés ételre vágytunk, és aránylag sokféle összetevőnk volt itthon - ez lett belőle. :) abszolút kedvenc, nagyon kellemes ízvilágú és laktató étel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!