Áfonyás amerikai palacsinta Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
75g áfonya43 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g író15 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
11g ghee75 kcal
-
23g juharszirup59 kcal
-
60g vanília fagylalt114 kcal
Összesen
564
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g áfonya171 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g író60 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
42g ghee301 kcal
-
90g juharszirup234 kcal
-
240g vanília fagylalt456 kcal
Összesen
2248
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
26.4g áfonya15 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.2g író5 kcal
-
13.2g finomliszt48 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.7g ghee26 kcal
-
7.9g juharszirup21 kcal
-
21.1g vanília fagylalt40 kcal
Összesen
196
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 130.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
564
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2664 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 942 mg
-
Nátrium 845 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 302 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 522.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 759 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 738 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
Összesen
2248
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
300 g áfonya
-
3 ek vaj
-
2 db tojás
-
1 ek cukor
-
1 csipet só
-
150 ml író
-
150 g finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
3 ek ghee
-
6 ek juharszirup
Elkészítés
- Az áfonyát megmossuk, hagyjuk szűrődni. A vajat felolvasztjuk, hagyjuk egy kicsit hűlni. A lisztet elkavarjuk a sütőporral.
- A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverjük. Hozzákeverjük az írót és a vajat. Rászitáljuk a sütőporral elkavart lisztet, és óvatosan összekavarjuk.
- A vajzsírt egy serpenyőben adagonként felforrósítjuk. Egy palacsintához kb. 2½ ek masszát a serpenyőbe öntünk, elsimítjuk, rögtön megszórjuk 2-3 ek áfonyával.
- A palacsintát közepes hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, megfordítjuk, és további kb. 2 percig sütjük, melegen tartjuk. A megmaradt tésztából további 7 palacsintát sütünk.
- Juharsziruppal leöntve és egy-egy fagyi gombóccal tálaljuk.
- Sütés ideje: 32 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12716
- Feltöltés dátuma: 2014. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy finom, laktató, pufók gyümölcsös palacsinta.