Acquacotta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
375g víz0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
261
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
160g halványító zeller20 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1500g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
200g kenyér548 kcal
-
40g fürjtojás58 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
1040
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
5.7g halványító zeller1 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
4.2g kápia paprika1 kcal
-
14.1g paradicsom3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.7g rozmaring1 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
53g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
7.1g kenyér19 kcal
-
1.4g fürjtojás2 kcal
-
0.7g parmezán sajt3 kcal
Összesen
36
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 627.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1344 micro
-
β-karotin 3994 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
261
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3499.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 846 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 1543 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2508.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1704 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 5375 micro
-
β-karotin 15975 micro
-
β-crypt 491 micro
-
Likopin 10293 micro
-
Lut-zea 2219 micro
Összesen
1040
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 190 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 364 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
4 közepes szár halványító zeller
-
2 db sárgarépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 db kápia paprika
-
4 db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor kakukkfű
-
3 szál rozmaring
-
1 marék bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
1.5 l víz
A tálaláshoz
-
4 db fürjtojás
Elkészítés
A leveshez
- Egy nagyobb lábasban olívaolajat öntünk, és sorban egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a felszeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.
- Utána az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sózzuk-borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot is.
- Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, a (kés pengéjével összenyomott) fokhagymagerezdek, és felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen.
- Egy másik lábasba átszűrűnk úgy fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.
- A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk, belehintjük a levesbe.
- Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk a levesre, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk mellé.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 354
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 37922
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A nyári gasztromagazinok csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb receptektől. Az alábbi toszkán zöldségleves a Stahl magazin mediterrán különszámában jelent meg, és első átlapozás után tudtam, hamarosan elkészítem. Kitűnő választásnak bizonyult, annyira, hogy nálam beelőzte a favorit minestrone levest.:-)