r
Nosalty Logó

A tökéletes szűzérme

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
A tökéletes szűzérme
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzérméhez

Összesen 404 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzérméhez

Összesen 807 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzérméhez

Összesen 149 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 404 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 807 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 149 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A szűzérméhez

Elkészítés

A szűzérméhez

  1. Előkészítjük a szűzérmét. Ha vannak rajta zsírosabb, mócsingos részek, ne aggódjunk, egy éles késsel könnyen megszabadulhatunk tőlük.
  2. Fontos, hogy az úgynevezett kékhártyát eltávolítsuk, különben sütés közben összeugrik a hús. Ehhez éles késsel bevágunk az egyik oldalon a hártya alá, majd óvatosan végigvágjuk.
  3. A húsoknál nagyon fontos, hogy rostirányra merőlegesen vágjuk, ne túl vékonyra, különben könnyen kiszáradhat sütés közben.
  4. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a szűzérmék egyik oldalát 1-2 perc alatt megsütjük.
  5. Miután megfordítottuk az érméket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük fokhagymával, oregánóval.
  6. 1-2 evőkanál vajat adunk hozzá, majd a tűzről levéve, további 1-2 percig locsolgatjuk az érméket, a habzó vajjal egy kanál segítségével.
  7. Pár percig pihentetjük, majd tálalhatjuk is a kedvenc köretünkkel.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 115
  • 7 napos nézettség: 916
  • Össznézettség: 94269
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletesen omlós és szaftos szűzérméhez nincs szükség sok hozzávalóra, viszont néhány szabályt érdemes figyelembe venni az elkészítésénél. Ehhez adunk most néhány tippet és egy egyszerű receptet is.

Hozzávalók

A szűzérméhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...