A tökéletes szűzérme
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szűzérméhez
Összesen
404
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szűzérméhez
Összesen
807
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 938.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 194.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
404
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1876.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1253 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 388.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
807
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
149
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
A szűzérméhez
- Előkészítjük a szűzérmét. Ha vannak rajta zsírosabb, mócsingos részek, ne aggódjunk, egy éles késsel könnyen megszabadulhatunk tőlük.
- Fontos, hogy az úgynevezett kékhártyát eltávolítsuk, különben sütés közben összeugrik a hús. Ehhez éles késsel bevágunk az egyik oldalon a hártya alá, majd óvatosan végigvágjuk.
- A húsoknál nagyon fontos, hogy rostirányra merőlegesen vágjuk, ne túl vékonyra, különben könnyen kiszáradhat sütés közben.
- Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a szűzérmék egyik oldalát 1-2 perc alatt megsütjük.
- Miután megfordítottuk az érméket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük fokhagymával, oregánóval.
- 1-2 evőkanál vajat adunk hozzá, majd a tűzről levéve, további 1-2 percig locsolgatjuk az érméket, a habzó vajjal egy kanál segítségével.
- Pár percig pihentetjük, majd tálalhatjuk is a kedvenc köretünkkel.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 300
- 7 napos nézettség: 1522
- Össznézettség: 98788
- Feltöltés dátuma: 2021. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A tökéletesen omlós és szaftos szűzérméhez nincs szükség sok hozzávalóra, viszont néhány szabályt érdemes figyelembe venni az elkészítésénél. Ehhez adunk most néhány tippet és egy egyszerű receptet is.