r
Nosalty Logó

A tökéletes sült csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
A tökéletes sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1781.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 526 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    3563.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2651 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 1054 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a répákat és a paszternákot nagyobb darabokra. Tegyük az összes hozzávalót egy fazékba és forraljuk fel, majd vegyük le a legalacsonyabb fokozatra. A legmegfelelőbb hőmérséklet a csirke előfőzésére 80-85 °C.
  2. Helyezzük a csirkét a főzőlébe majd lassan főzzük 10 percig. Tegyük az előfőzött csirkemellet egy sütőrácsra és száraz helyen hagyjuk kihűlni.
  3. Amint kihűlt, óvatosan töröljük szárazra a bőrét egy konyhai papírtörlővel. Fontos lépés, mert így nem fog a serpenyőbe ragadni sütéskor. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  4. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, a csirkét szórjuk meg sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd helyezzük bőrrel lefelé a forró serpenyőbe. Pirítsuk kb. 3 percig. Egy csipesszel óvatosan forgassuk a csirkét, hogy egyenletes, aranybarna pirult színt kapjon.
  5. Fordítsuk meg a csirkét és dobjuk mellé a serpenyőbe a vajat, a fokhagymát és a zöldfűszereket. Amint a vaj felhabzott és kissé barnás színt kapott, egy nagyobb evőkanállal locsolgassuk a habzó barna vajjal a csirkét kb. 1 percig.
  6. Tegyük a csirkemellet egy tepsire, amire előzőleg sütőrácsot helyeztünk. Tegyük a zöldfűszereket a hús alá, különben ráéghet a bőrre és nem lesz szép.
  7. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 ºC-ra és süssük a csirkét 30 percig vagy ha a belső hőmérséklete eléri a 75 ºC -ot. Sütés után pihentessük a húst 15-20 percig.
  8. Ez a lépés elengedhetetlen, hogy szaftos maradjon a hús. A pihentetés során, a csirkehús magába tudja szívni a nedvességet, ami ha megvágnánk, csak szétfolyna a deszkán. Viszont, ha túl sokáig pihentetjük, a bőr felpuhulhat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4309
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletes sült csirkemell
sodrofa 33 recept

TIPP: Használjunk csontos csirkemellet, amin a szárnyak is rajta vannak. Sütéskor a csont megvédi a húst a kiszáradástól, nem mellesleg az íze is zamatosabb, kiválóbb lesz. Hagyma: Használjunk sima vöröshagymát. Kiváló ízt ad az bármelyik alaplének és ezáltal a húsnak is. Fokhagyma: Nálam kihagyhatatlan csirke sütésekor. Hagyjuk héjasan, mossuk meg és nyomjuk egy kicsit össze, hogy kioldódjanak az ízanyagok. Ha lehet, ne reszeljük vagy törjük. Sótlan vaj: Egy darabka vaj is csodákra képes, ha megfelelően adjuk a húsunkhoz. Barna vajban pirítani, locsolgatni a húst egy másik trükk amit a profi séfek gyakran használnak, hogy még ízletesebb legyen a végeredmény. Friss fűszernövények: Rozmaring, kakukkfű nagyszerűen megy a csirkéhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk