r
Nosalty Logó

A tökéletes sült csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
A tökéletes sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1781.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 526 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    3563.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2651 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23875 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 1054 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a répákat és a paszternákot nagyobb darabokra. Tegyük az összes hozzávalót egy fazékba és forraljuk fel, majd vegyük le a legalacsonyabb fokozatra. A legmegfelelőbb hőmérséklet a csirke előfőzésére 80-85 °C.
  2. Helyezzük a csirkét a főzőlébe majd lassan főzzük 10 percig. Tegyük az előfőzött csirkemellet egy sütőrácsra és száraz helyen hagyjuk kihűlni.
  3. Amint kihűlt, óvatosan töröljük szárazra a bőrét egy konyhai papírtörlővel. Fontos lépés, mert így nem fog a serpenyőbe ragadni sütéskor. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  4. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, a csirkét szórjuk meg sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd helyezzük bőrrel lefelé a forró serpenyőbe. Pirítsuk kb. 3 percig. Egy csipesszel óvatosan forgassuk a csirkét, hogy egyenletes, aranybarna pirult színt kapjon.
  5. Fordítsuk meg a csirkét és dobjuk mellé a serpenyőbe a vajat, a fokhagymát és a zöldfűszereket. Amint a vaj felhabzott és kissé barnás színt kapott, egy nagyobb evőkanállal locsolgassuk a habzó barna vajjal a csirkét kb. 1 percig.
  6. Tegyük a csirkemellet egy tepsire, amire előzőleg sütőrácsot helyeztünk. Tegyük a zöldfűszereket a hús alá, különben ráéghet a bőrre és nem lesz szép.
  7. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 ºC-ra és süssük a csirkét 30 percig vagy ha a belső hőmérséklete eléri a 75 ºC -ot. Sütés után pihentessük a húst 15-20 percig.
  8. Ez a lépés elengedhetetlen, hogy szaftos maradjon a hús. A pihentetés során, a csirkehús magába tudja szívni a nedvességet, ami ha megvágnánk, csak szétfolyna a deszkán. Viszont, ha túl sokáig pihentetjük, a bőr felpuhulhat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4310
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletes sült csirkemell
sodrofa 33 recept

TIPP: Használjunk csontos csirkemellet, amin a szárnyak is rajta vannak. Sütéskor a csont megvédi a húst a kiszáradástól, nem mellesleg az íze is zamatosabb, kiválóbb lesz. Hagyma: Használjunk sima vöröshagymát. Kiváló ízt ad az bármelyik alaplének és ezáltal a húsnak is. Fokhagyma: Nálam kihagyhatatlan csirke sütésekor. Hagyjuk héjasan, mossuk meg és nyomjuk egy kicsit össze, hogy kioldódjanak az ízanyagok. Ha lehet, ne reszeljük vagy törjük. Sótlan vaj: Egy darabka vaj is csodákra képes, ha megfelelően adjuk a húsunkhoz. Barna vajban pirítani, locsolgatni a húst egy másik trükk amit a profi séfek gyakran használnak, hogy még ízletesebb legyen a végeredmény. Friss fűszernövények: Rozmaring, kakukkfű nagyszerűen megy a csirkéhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...