A tökéletes sült csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
225g csirkemell (csontos)329 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
35g pasztinák22 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
11g rozmaring14 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
35 kcal
Összesen
526
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
70g pasztinák45 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
71 kcal
Összesen
1054
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
11.4g csirkemell (csontos)17 kcal
-
76g víz0 kcal
-
8.1g sárgarépa3 kcal
-
1.8g pasztinák1 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
27
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 898.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1781.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1326 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11938 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
526
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1796.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 640 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 3563.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2651 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23875 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 732 micro
Összesen
1054
kcal
- 2% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 90.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 251 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Vágjuk a répákat és a paszternákot nagyobb darabokra. Tegyük az összes hozzávalót egy fazékba és forraljuk fel, majd vegyük le a legalacsonyabb fokozatra. A legmegfelelőbb hőmérséklet a csirke előfőzésére 80-85 °C.
- Helyezzük a csirkét a főzőlébe majd lassan főzzük 10 percig. Tegyük az előfőzött csirkemellet egy sütőrácsra és száraz helyen hagyjuk kihűlni.
- Amint kihűlt, óvatosan töröljük szárazra a bőrét egy konyhai papírtörlővel. Fontos lépés, mert így nem fog a serpenyőbe ragadni sütéskor. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
- Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, a csirkét szórjuk meg sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd helyezzük bőrrel lefelé a forró serpenyőbe. Pirítsuk kb. 3 percig. Egy csipesszel óvatosan forgassuk a csirkét, hogy egyenletes, aranybarna pirult színt kapjon.
- Fordítsuk meg a csirkét és dobjuk mellé a serpenyőbe a vajat, a fokhagymát és a zöldfűszereket. Amint a vaj felhabzott és kissé barnás színt kapott, egy nagyobb evőkanállal locsolgassuk a habzó barna vajjal a csirkét kb. 1 percig.
- Tegyük a csirkemellet egy tepsire, amire előzőleg sütőrácsot helyeztünk. Tegyük a zöldfűszereket a hús alá, különben ráéghet a bőrre és nem lesz szép.
- Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 ºC-ra és süssük a csirkét 30 percig vagy ha a belső hőmérséklete eléri a 75 ºC -ot. Sütés után pihentessük a húst 15-20 percig.
- Ez a lépés elengedhetetlen, hogy szaftos maradjon a hús. A pihentetés során, a csirkehús magába tudja szívni a nedvességet, ami ha megvágnánk, csak szétfolyna a deszkán. Viszont, ha túl sokáig pihentetjük, a bőr felpuhulhat.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4311
- Feltöltés dátuma: 2022. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept
TIPP: Használjunk csontos csirkemellet, amin a szárnyak is rajta vannak. Sütéskor a csont megvédi a húst a kiszáradástól, nem mellesleg az íze is zamatosabb, kiválóbb lesz. Hagyma: Használjunk sima vöröshagymát. Kiváló ízt ad az bármelyik alaplének és ezáltal a húsnak is. Fokhagyma: Nálam kihagyhatatlan csirke sütésekor. Hagyjuk héjasan, mossuk meg és nyomjuk egy kicsit össze, hogy kioldódjanak az ízanyagok. Ha lehet, ne reszeljük vagy törjük. Sótlan vaj: Egy darabka vaj is csodákra képes, ha megfelelően adjuk a húsunkhoz. Barna vajban pirítani, locsolgatni a húst egy másik trükk amit a profi séfek gyakran használnak, hogy még ízletesebb legyen a végeredmény. Friss fűszernövények: Rozmaring, kakukkfű nagyszerűen megy a csirkéhez.