r
Nosalty Logó

A tökéletes omlós bordói sajtos-sós rudacska

Picipiros
A tökéletes omlós bordói sajtos-sós rudacska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta ( 2 tálcányi adag)

517
Kalória
13.5g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
35.9g
Zsír
12.9g
Víz
89.9g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
561mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta ( 2 tálcányi adag)

Összesen 517 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta ( 2 tálcányi adag)

Összesen 3092 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta ( 2 tálcányi adag)

Összesen 414 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 517 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 3092 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 414 kcal

Elkészítés

Tészta ( 2 tálcányi adag)

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és mutatóujjunkat használjuk mércének: felszeleteljük a kinyújtott tésztát úgy, hogy ujjnyi vastag, ujjnyi magas és ujjnyi hosszú csíkokat kapjunk belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyjunk közöttük. Ezután kettőt-hármat nyomunk az oldalain, hogy hullámos formájúak legyenek a rudacskáink.
  3. Tojással és a tojássárgával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 170 C-on pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...