A legkrémesebb hummusz
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
A hummuszhoz
Összesen
197
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
A hummuszhoz
Összesen
1568
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
A hummuszhoz
-
50.7g csicseriborsó (konzerv)71 kcal
-
12.7g olívaolaj112 kcal
-
25.4g tahini145 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
3.2g jégkocka0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
4.2g citromlé1 kcal
Összesen
332
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
197
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 124.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4978.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1125 mg
-
Nátrium 3009 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 203.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1568
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
A hummuszhoz
Elkészítés
A hummuszhoz
- A csicseriborsót leszűrjük, alaposan átöblítjük folyó víz alatt, majd egy nagy tálba tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy teljesen ellepje. A kezünkkel óvatosan, de határozottan elkezdjük masszírozni a szemeket, hogy a külsejükőn lévő vékony hártya elváljon. A felszínre úszó héjakat lehalásszuk, majd leszűrjük a csicseriborsót, és a maradék hártyákat is kiszedjük. Ettől sokkal krémesebb lesz a hummuszunk.
- A meghámozott csicseriborsót egy aprítógépbe tesszük az olajjal, citromlével, tahinivel, fokhagymával és fűszerekkel. Magas fokozaton elkezdjük összedolgozni az alapanyagokat.
- Amikor pár perc eltelt, beledobjuk az aprítógépbe az első jégkockát. Megvárjuk, amíg teljesen el nem olvad (a gép hőjétől eddigre felmelegedett a hummusz), majd hozzáadjuk a következő kockát is. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érjük a nekünk szimpatikus állagot. A jó hummusz nem túl sűrű, de nem is túl folyékony állagú. Ha nem lenne elég a jégkocka, lazítsunk a krémen egy kevés jéghideg vízzel.
- A hummuszt egy tálba szedjük, aprított petrezselyemmel, egy kevés olívaolajjal és csicseriszemekkel díszítjük.
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 7512
- Feltöltés dátuma: 2022. március 23.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti hidegtálak és saláták
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
Több trükköt is bevethetünk annak érdekében, hogy a hummuszunk tényleg a lehető legkrémesebb legyen. Ez a recept az összes ilyen trükköt tartalmazza. A végeredmény pedig magáért beszél.