r
Nosalty Logó

A legkrémesebb hummusz

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
A legkrémesebb hummusz
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A hummuszhoz

197
Kalória
4.9g
Fehérje
11.3g
Szénhidrátok
15.5g
Zsír
25.4g
Víz
-
Koleszterin
3.4g
Rost
1.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A hummuszhoz

Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A hummuszhoz

Összesen 1568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A hummuszhoz

Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4978.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    3009 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    203.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

A hummuszhoz

  1. A csicseriborsót leszűrjük, alaposan átöblítjük folyó víz alatt, majd egy nagy tálba tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy teljesen ellepje. A kezünkkel óvatosan, de határozottan elkezdjük masszírozni a szemeket, hogy a külsejükőn lévő vékony hártya elváljon. A felszínre úszó héjakat lehalásszuk, majd leszűrjük a csicseriborsót, és a maradék hártyákat is kiszedjük. Ettől sokkal krémesebb lesz a hummuszunk.
  2. A meghámozott csicseriborsót egy aprítógépbe tesszük az olajjal, citromlével, tahinivel, fokhagymával és fűszerekkel. Magas fokozaton elkezdjük összedolgozni az alapanyagokat.
  3. Amikor pár perc eltelt, beledobjuk az aprítógépbe az első jégkockát. Megvárjuk, amíg teljesen el nem olvad (a gép hőjétől eddigre felmelegedett a hummusz), majd hozzáadjuk a következő kockát is. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érjük a nekünk szimpatikus állagot. A jó hummusz nem túl sűrű, de nem is túl folyékony állagú. Ha nem lenne elég a jégkocka, lazítsunk a krémen egy kevés jéghideg vízzel.
  4. A hummuszt egy tálba szedjük, aprított petrezselyemmel, egy kevés olívaolajjal és csicseriszemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Több trükköt is bevethetünk annak érdekében, hogy a hummuszunk tényleg a lehető legkrémesebb legyen. Ez a recept az összes ilyen trükköt tartalmazza. A végeredmény pedig magáért beszél.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pofonegyszerű hummusztál

A hummusz önmagában is csodás vacsora (vagy bármilyen étkezés) lehet, de ha rápakolunk mindeféle finomságot, teljesen átváltozik, és egy izgalmas, teljesértékű fogás válik belőle. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!