r
Nosalty Logó

6 tojásos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
6 tojásos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 979 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 201 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 26-os átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
  3. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
  4. Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
  5. Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
  6. A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
  7. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
  8. Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.
  9. Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában és az oldalát levesszük.
  10. Óvatosan rácsra tesszük és az aljáról levesszük a sütőpapírt. (Időnként én megfordítom, hogy ne ragadjon rá a piskóta a rácsra) Kész, lehet tölteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1270
  • Tegnapi nézettség: 121
  • 7 napos nézettség: 1326
  • Össznézettség: 1285748
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Ajánló

Kakaósan is készíthető, akkor a lisztből 2 kanállal lecserélünk kakaóra. Bármikor amikor piskótára van szükségünk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt a fagyasztóban sok maradék tortakrémem, és a férjem nagyon kívánta a krémes sütit. Gondoltam, sütök egy piskótát és megtöltöm a maradékokkal. Ezt a receptet nagyon ajánlotta a "gazdája" az interneten. Gondoltam, kipróbálom, hiszen most nincs tétje a sütésnek. Nem bántam meg, szertintem nagyon egyszerű, ráadásul jó is. Azt írja szerző, hogy ez egy építkezős piskóta, ahány tojás, annyi kanál liszt és cukor. Mindenkinek ajánlani tudom, aki kezdő sütögető vagy nincs még bevált piskótareceptje. Persze tettem hozzá saját ötletet is, így lett szerintem jó ez a piskóta. Javaslom a kipróbálását!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...