r
Nosalty Logó

5 perces tészta vacsora

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
5 perces tészta vacsora
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a tésztához

a tálaláshoz

Összesen 448 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a tésztához

a tálaláshoz

Összesen 899 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a tésztához

a tálaláshoz

Összesen 414 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 448 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 899 kcal
  • 13% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a tálaláshoz

Elkészítés

a tésztához

  1. Rakjuk fel a tésztának a vizet főni.
  2. Egy magas falú serpenyőbe a felhevített olaj meg vaj keverékére dobjuk rá a rozmaringot, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát.
  3. Amikor a víz forr, rakjuk bele a tésztát, és főzzük két percig.
  4. Egy néhány merőkanálnyi főzővizet rakjunk a serpenyőbe, majd a tésztát is adjuk hozzá. Folytassuk a tészta főzését és ha szükséges, merjünk még hozzá a főzővízből.
  5. Szórjuk meg a fele parmezán sajttal, és keverjük el.
  6. Szedjük ki két tányérra, hintsük rá a maradék sajtot meg a petrezselyem zöldjét. Locsoljuk meg az extra szűz olívaolajjal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 36769
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lidia Bastianich ötlete egy gyors, finom tésztás étel, amit még akkor is össze lehet dobni, ha tényleg hosszú és fárasztó napunk volt. Capellinit használ, ami nagyon hasonlít a cérnametélthez, de mégsem az, mert egy hajszállal vastagabb attól. Szerencsémre kaptam durum lisztből készültet, ami nem mállott szét a főzéstől. Amikor csak néhány alapanyag szükséges egy recepthez, akkor a minőség még fontosabb szempont, mint általában.

Hozzávalók

a tésztához

a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...