r
Nosalty Logó

40 éves sajtos stangli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jkerekes8
40 éves sajtos stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 684 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 684 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    364.5 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14134.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    3301 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    3302 mg
  • Nátrium
    7008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3448 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1722 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 5467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 db tojás (a kimaradt tojásfehérje is jó)
  • 5 dkg sajt (reszelt, vagy magvak)

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg vajat felkockázzuk, és kézzel egy tálban összemorzsoljuk a sütőporos és sós liszttel.
  2. Amikor már nem darabos, beletesszük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk, amíg a tál falától el nem válik, és szép, ruganyos, egynemű tésztát kapunk. Szükség esetén tegyünk még hozzá kevéske lisztet, ha ragadós.
  3. A kész tésztát folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél-egy cm vastagra, tetszőleges méretű rudakat vágunk, tetejét tojással bekenjük (a kimaradt tojásfehérje is jó), és megszórjuk bőven reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 748
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 101767
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

A tetejét mákkal, szezámmaggal, köménymaggal, vagy bármilyen (pl. füstölt) sajttal is szórhatjuk. A tésztához 1 db 10 dkg-os brindza túrót is tehetünk, de akkor picivel csökkentsük a tejföl arányát. De lehet a sajt fele füstölt is. Nem szoktam a tepsit kivajazni, de mivel nekem teflonos, így nem ragad oda. A sütési idő tűzhelytől függ, legjobb, ha kitapasztaljuk, kapjunk ki egyet megkóstolni. Ne szárítsuk ki a sütiket, ha a zsemleszínt eléri, már jó. A sütési időt egy tepsire számítottam, de az utolsó tepsinek fele annyi idő is elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

40 éves sajtos stangli
jkerekes8 12 recept

Anyukám 40 éves, bevált receptje. Kiváló vendégváró, hiszen előző nap a tésztát el tudjuk készíteni, és a vendégek érkezése előtt gyorsan kisüthető. Langyosan a legjobb, hogy másnap milyen, nem tudom, mert sose marad belőle, annyira finom. Ez egy nagy mennyiség, nekem ebből az adagból 4 tepsivel lesz. Ha kevesebbet szeretnénk, visszatehetjük felét a hűtőbe, vagy felezzük a fenti adagot. Tapasztalatom, hogy 2-3 napig sem lesz baja a nyers tésztának a hűtőben.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...