3 tojásos piskótatekercs
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
8 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g víz0 kcal
A krémhez
-
75g tej42 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
30 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g víz0 kcal
A krémhez
-
300g tej168 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
17.3g tojás22 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.8g csokoládés pudingpor3 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
8.4g víz0 kcal
A krémhez
-
31.4g tej18 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
10.5g margarin75 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
0.5g mandulaaroma0 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 728 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 101.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2911.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 892 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 1029 mg
-
Nátrium 840 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 281.7 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 223.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1051 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 453 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 dl tej
-
3 csapott ek finomliszt
-
10 dkg margarin
-
6 dkg porcukor
-
5 ml mandulaaroma
Elkészítés
A tésztához
- A krémhez a lisztet elkeverjük a hideg tejjel és az aromavál, majd sűrű krémmé főzzük.
- Ezután a puha margarint kikeverjük a porcukorral. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukros vajat.
- A sütőt bekapcsoljuk, egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk. (Szilikonosat!)
- Összekeverjük a lisztet, a pudingport és a sütőport.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét betesszük a hűtőbe.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
- Hozzáadagoljuk a 10 evőkanál forró vizet (a mikróban szoktam 1 perc alatt felmelegíteni), majd azzal is jól kikeverjük.
- Belekeverjük két részletben a lisztes keveréket.
- Felverjük a tojások fehérjét, és hablapát segítségével óvatosan a tojássárgás masszához keverjük.
- Az egészet a sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük.
- Amikor megsült a piskóta, rögtön sütőpapírostul kivesszük a tepsiből, és azon melegében feltekerjük. Majd ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd visszatekerjük.
- A tetejére lehet tenni tortabevonót vagy porcukrot. A képen láthatón tortabevonó van valamint egy kis dekoráció a krém maradékából.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x32
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 41810
- Feltöltés dátuma: 2011. február 03.
Ajánló
A receptben csokoládés-mandulás ízű változat szerepel, de ugyanezt a receptet lehet vaníliás pudingporral és lekvárral is készíteni, akkor klasszikus piskótatekercs válik belőle. Ha ezt a verziót sütjük, akkor a 11. pont annyiban módosul, hogy amikor kivesszük a tepsiből, és arccal lefelé borítjuk, akkor a sütőpapírt rögtön meg kell kenni hideg vízzel, és határozott, ámde finom mozdulattal le kell húzni a piskótáról, majd még melegen megkenni lekvárral, és rögtön fel kell tekerni. Ha nincs szilikonos sütőpapír otthon, akkor a krémes változatnál is ugyanígy kell eljárni, csak tiszta, porcukros konyharuhával azonnal, még melegen fel kell tekerni, különben törni fog.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A piskótatekercs egy olyan süti, amit tapasztalatom szerint minden ember szeret, ezért az egyik legalkalmasabb vendéglátó sütemény. Ez is egy olyan recept, amelyet magam kísérleteztem ki, mert nem találtam olyat, amelyik nem nyögve nyelős, hanem az állaga hasonló a könnyű és könnyen csúszó cukrászdai tekercséhez. Azóta mindig ezt sütöm, ha vendégek jönnek. Egyszerre kettőt. Mert egy még soha nem volt elég...