r
Nosalty Logó

3 tojásos piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmea
3 tojásos piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2911.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 2218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a lisztet elkeverjük a hideg tejjel és az aromavál, majd sűrű krémmé főzzük.
  2. Ezután a puha margarint kikeverjük a porcukorral. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukros vajat.
  3. A sütőt bekapcsoljuk, egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk. (Szilikonosat!)
  4. Összekeverjük a lisztet, a pudingport és a sütőport.
  5. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét betesszük a hűtőbe.
  6. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  7. Hozzáadagoljuk a 10 evőkanál forró vizet (a mikróban szoktam 1 perc alatt felmelegíteni), majd azzal is jól kikeverjük.
  8. Belekeverjük két részletben a lisztes keveréket.
  9. Felverjük a tojások fehérjét, és hablapát segítségével óvatosan a tojássárgás masszához keverjük.
  10. Az egészet a sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük.
  11. Amikor megsült a piskóta, rögtön sütőpapírostul kivesszük a tepsiből, és azon melegében feltekerjük. Majd ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd visszatekerjük.
  12. A tetejére lehet tenni tortabevonót vagy porcukrot. A képen láthatón tortabevonó van valamint egy kis dekoráció a krém maradékából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x32
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 41810
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 03.

Ajánló

A receptben csokoládés-mandulás ízű változat szerepel, de ugyanezt a receptet lehet vaníliás pudingporral és lekvárral is készíteni, akkor klasszikus piskótatekercs válik belőle. Ha ezt a verziót sütjük, akkor a 11. pont annyiban módosul, hogy amikor kivesszük a tepsiből, és arccal lefelé borítjuk, akkor a sütőpapírt rögtön meg kell kenni hideg vízzel, és határozott, ámde finom mozdulattal le kell húzni a piskótáról, majd még melegen megkenni lekvárral, és rögtön fel kell tekerni. Ha nincs szilikonos sütőpapír otthon, akkor a krémes változatnál is ugyanígy kell eljárni, csak tiszta, porcukros konyharuhával azonnal, még melegen fel kell tekerni, különben törni fog.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piskótatekercs egy olyan süti, amit tapasztalatom szerint minden ember szeret, ezért az egyik legalkalmasabb vendéglátó sütemény. Ez is egy olyan recept, amelyet magam kísérleteztem ki, mert nem találtam olyat, amelyik nem nyögve nyelős, hanem az állaga hasonló a könnyű és könnyen csúszó cukrászdai tekercséhez. Azóta mindig ezt sütöm, ha vendégek jönnek. Egyszerre kettőt. Mert egy még soha nem volt elég...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...