r
Nosalty Logó

10 perces selymes aranydurbincs ázsiai pácban sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
10 perces selymes aranydurbincs ázsiai pácban sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

278
Kalória
42.3g
Fehérje
20.8g
Szénhidrátok
3.8g
Zsír
470.1g
Víz
90g
Koleszterin
3.4g
Rost
8.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

Összesen 41 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2526.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1528 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2526.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1528 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 41 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. Az aranydurbincsot megtisztítjuk, megmossuk, majd egy sütésre alkalmas tálba vagy tepsibe fektetjük. A gyömbért és a fokhagymát megtisztítjuk, és julienne-re (gyufaszál vastagságúra) aprítjuk.
  2. Egy keverőtálba kanalazunk 2-3 evőkanál szójaszószt, majd beletesszük az aprított gyömbért és fokhagymát is. Állni hagyjuk pár percig, amíg az alapanyagok pácként ízesítik egymást.
  3. Ezután a gyömbéres-fokhagymás szójaszósszal meglocsoljuk a tepsin fekvő aranydurbincsot, a gyömbér- és fokhagymadarabok egy részével megtöltjük a hasát, egy részével pedig bedörzsöljük a hal tetejét.
  4. Rajta is hagyhatunk a gyömbéres-fokhagymás mixből, hiszen innentől hagyjuk pihentetni a fűszeres pácban az aranydurbincsot – nagyjából 10 percig. Ha nem sietünk, akkor pár órára a hűtőben is pihentethetjük a pácos halat, hogy igazán intenzív aromájú legyen.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd 10 percig süssük egyben a szójaszószos-gyömbéres-fokhagymás töltelékkel.
  6. 10 perc után még igazán puha és omlós lesz az aranydurbincs húsa, húzzuk le a bőrét, szórjuk meg friss, apróra vágott snidlinggel vagy újhagyma zöldjével, és kóstolhatjuk is. Főtt rizzsel és rizsecetes, chilis uborkasalátával tálaljuk.

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

  1. A kígyóuborkát mossuk meg, szeleteljük fel apró darabokra. A lilahagymát pucoljuk meg, majd szeleteljük hajszálvékony karikákra.
  2. A chilipaprikát mossuk meg, vágjuk apró szeletekre. Ízlésünknek és csípősségbírásunknak megfelelően használjuk a salátához.
  3. Az alapanyagokat tegyük egy kisebb salátástálba, majd öntsük őket nyakon a rizsecettel (nagyjából 4 evőkanál), és hagyjuk pár percig állni.
  4. Tálaláskor szedjünk belőle a főtt rizs mellé, szórjunk rá snidlinget (esetleg fekete szezámmagot), tegyünk mellé a szójaszószos halból, és élvezzük az ízorgiát!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az aranydurbincs a durbincsfélék családjába tartozó halfajta. Gyönyörű, hangzatos nevét a szemei között futó fényes aranycsíkról kapta. Amennyiben kedveled az ázsiai ízeket, úgy ez az elkészítési mód a te receptúrád lesz. Az aranydurbincsot elsőként egy szójaszószos, gyömbéres, fokhagymás pácban ízesítettem, majd ugyanebben a fűszeres elegyben sütöttem meg - mindössze 10 perc alatt! Így a hal húsa még omlós és puha marad, a bőrét pedig egy mozdulattal eltávolíthatjuk. A selymes aranydurbincs mellé rizsecetes uborkasalátát készítettem csípős chilipaprikával és lilahagymával, rizstállal tálaltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!