10 perces selymes aranydurbincs ázsiai pácban sütve
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A halhoz
-
300g hal173 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
A rizsecetes, chilis uborkasalátához
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
20g rizsecet4 kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A halhoz
-
300g hal173 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
A rizsecetes, chilis uborkasalátához
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
0g chili0 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
20g rizsecet4 kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A halhoz
-
44.4g hal26 kcal
-
1.8g gyömbér1 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
4.4g szójaszósz3 kcal
-
4.4g újhagyma zöldje1 kcal
A rizsecetes, chilis uborkasalátához
-
29.6g kígyóuborka4 kcal
-
6.7g lilahagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.4g újhagyma zöldje1 kcal
-
3g rizsecet1 kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2526.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 1787 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 470.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1528 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 562 micro
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2526.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 1787 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 470.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1528 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 562 micro
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Hozzávalók
A halhoz
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek szójaszósz
A rizsecetes, chilis uborkasalátához
-
0.5 db kígyóuborka
-
0.5 db lilahagyma
-
1 db újhagyma zöldje
-
4 ek rizsecet
Elkészítés
A halhoz
- Az aranydurbincsot megtisztítjuk, megmossuk, majd egy sütésre alkalmas tálba vagy tepsibe fektetjük. A gyömbért és a fokhagymát megtisztítjuk, és julienne-re (gyufaszál vastagságúra) aprítjuk.
- Egy keverőtálba kanalazunk 2-3 evőkanál szójaszószt, majd beletesszük az aprított gyömbért és fokhagymát is. Állni hagyjuk pár percig, amíg az alapanyagok pácként ízesítik egymást.
- Ezután a gyömbéres-fokhagymás szójaszósszal meglocsoljuk a tepsin fekvő aranydurbincsot, a gyömbér- és fokhagymadarabok egy részével megtöltjük a hasát, egy részével pedig bedörzsöljük a hal tetejét.
- Rajta is hagyhatunk a gyömbéres-fokhagymás mixből, hiszen innentől hagyjuk pihentetni a fűszeres pácban az aranydurbincsot – nagyjából 10 percig. Ha nem sietünk, akkor pár órára a hűtőben is pihentethetjük a pácos halat, hogy igazán intenzív aromájú legyen.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd 10 percig süssük egyben a szójaszószos-gyömbéres-fokhagymás töltelékkel.
- 10 perc után még igazán puha és omlós lesz az aranydurbincs húsa, húzzuk le a bőrét, szórjuk meg friss, apróra vágott snidlinggel vagy újhagyma zöldjével, és kóstolhatjuk is. Főtt rizzsel és rizsecetes, chilis uborkasalátával tálaljuk.
A rizsecetes, chilis uborkasalátához
- A kígyóuborkát mossuk meg, szeleteljük fel apró darabokra. A lilahagymát pucoljuk meg, majd szeleteljük hajszálvékony karikákra.
- A chilipaprikát mossuk meg, vágjuk apró szeletekre. Ízlésünknek és csípősségbírásunknak megfelelően használjuk a salátához.
- Az alapanyagokat tegyük egy kisebb salátástálba, majd öntsük őket nyakon a rizsecettel (nagyjából 4 evőkanál), és hagyjuk pár percig állni.
- Tálaláskor szedjünk belőle a főtt rizs mellé, szórjunk rá snidlinget (esetleg fekete szezámmagot), tegyünk mellé a szójaszószos halból, és élvezzük az ízorgiát!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 2537
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 04.
Ajánló
Próbáljunk meg minél gyakrabban halat fogyasztani, hiszen nemcsak nagyon egészséges, de számos módon variálható és elkészíthető. Az aranydurbincs ráadásul alig tartalmaz szálkát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az aranydurbincs a durbincsfélék családjába tartozó halfajta. Gyönyörű, hangzatos nevét a szemei között futó fényes aranycsíkról kapta. Amennyiben kedveled az ázsiai ízeket, úgy ez az elkészítési mód a te receptúrád lesz. Az aranydurbincsot elsőként egy szójaszószos, gyömbéres, fokhagymás pácban ízesítettem, majd ugyanebben a fűszeres elegyben sütöttem meg - mindössze 10 perc alatt! Így a hal húsa még omlós és puha marad, a bőrét pedig egy mozdulattal eltávolíthatjuk. A selymes aranydurbincs mellé rizsecetes uborkasalátát készítettem csípős chilipaprikával és lilahagymával, rizstállal tálaltam.