10 perces kínai tészta
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g üvegtészta351 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g szezámolaj18 kcal
-
25g méz76 kcal
-
14 kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g üvegtészta702 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
80g szójaszósz48 kcal
-
10g almaecet2 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
50g méz152 kcal
-
29 kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
31.6g üvegtészta111 kcal
-
43.6g újhagyma8 kcal
-
12.6g szójaszósz8 kcal
-
1.6g almaecet0 kcal
-
0g chilipaszta0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.6g szezámolaj6 kcal
-
7.9g méz24 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2528.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 2260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 125.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5056.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 4519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 250.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 990 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1883 micro
- 2% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 714 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Hozzávalók
-
3 közepes db újhagyma
-
8 ek szójaszósz
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek méz
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz.
- Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát.
- Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit,a gyömbért, azáttörtfokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk.2-3percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, ésaddig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd.
- Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.)
- Az újhagyma másik felével megszórvatálaljuk.
- Receptkönyvben: 1274
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 235214
- Feltöltés dátuma: 2010. június 12.
Ajánló
Fogyasztható még lesütött csirkemellel is, illetve nagyon finom laskára (csíkokra vágott) friss káposztával, ha nem kapunk vagy akarunk költeni bambuszrügyre. Csak frissen fogyasszuk, másnapra már nem szalonképes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Újdonsült vegetáriánus életmódom nagy kihívás. Én, aki egyébként reggelire is pacalt ettem, nehezen tud még hosszászokni ehhez. De nem adom fel. Tegnap este épp Mrs. Smith-nek panaszkodtam, hogy mennyire fel tudnék falni egy egész tepsi töki pompost, de ez inkább a rajta finoman piruló szalonnakockáknak szólt, nem is kifejezetten az egész ételnek. Éhes voltam. És bizony hiába lóg a kamrában az otthonról importált házi mangalica kolbász, ha oda csak az uram sündörög be most már kiskéssel a kezében. Kis aranyos. Legalább vágja és nem harapja...Amikor ilyenkor megkérdezem, hova megy, csak annyit mond: - Valakinek, azt is meg kell enni, nem? Hát, én is besomfordáltam a kamrába, végignéztem a polcokon, majd mélyeket tüdőzve az orrom előtt lógó kolbász frenetikus illatából, az üvegtészta mellett döntöttem. Ha már hús nem lehet, lesz csípős. Ez a másik gyengém. És mi lehetne jobb egy jó kis csípős kínai kajánál friss zöldséggel? Jó volt. Szeretem az üvegtésztát, rendkívűl egyszerű elkészíteni - főleg, ha van egy vízforralónk. Bevallom, sokáig nem láttam értelmét, de aztán egy influenzaszezon meggyőzött róla, amikor teák hektoliterjeit kellett megfőznöm. Azóta nagyon szeretem. Ebben 2-3 perc alatt felforr 1 liternyi víz. Ezzel csak leöntjük az üvegtésztát vagy risztésztát és 10 perc után már lehet is enni. Apropó: az üvegtészta nem azonos a rizstésztával. A rizstészta rizslisztből készül, az üvegtészta mungóbab lisztől. Lényegi különbség a kettő közt csak annyi, hogy az egyik átlátszó, a másik nem. Gluténmentes, tehát lisztérzékenyek bátran fogyaszthatják. Formára igen változatosak. A cérnametélttől a szélesmetéltig, spagetti-szerűn át válogathatunk. Legalábbis itt, nálunk. De ez a fajta itt, otthon is kapható.