Milánói szósz

Leírás

A milánói makaróni egy hazánkban nagy népszerűségnek örvendő tésztaétel, amely eredetileg sonkás, gombás, paradicsomos, fűszeres szósszal készült, és amelynek mára számos különböző változata ismert. Az étel alapját képező szószt elkészíthetjük házilag, de meggyorsíthatjuk a főzés folyamatát azzal, hogy milánói alapport használunk vagy akár megvásárolhatjuk az előre elkészített szószt is. A boltok polcain számos különböző fajta előre elkészített milánói szószt találhatunk, vásárolhatunk például bio szószt, illetve a szószok egy részébe már az előre felvágott gombaszeleteket is beleteszik. Összetevői általában: paradicsom, víz, hagyma, cukor, növényi olaj, módosított kukoricakeményítő, só, fokhagyma, citromlékoncentrátum, fűszerek (oregano, bazsalikom), illetve petrezselyemlevél, de az összetétel gyártónként változó. A milánói szószt használhatjuk milánói makaróni vagy éppen milánói sertésszelet, illetve egyéb tésztaételek elkészítéséhez is, továbbá felhasználhatjuk különböző húsok mellé készült mártások alapanyagaként is.

Milánói szósz
60
Kalória
2g
Fehérje
11g
Szénhidrát
1g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Milánói szósz

fehérjetartalom

2 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

11 g

víztartalom

0 g

gramm milánói szósz?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

9 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...