Csirkecombok paradicsommártásban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
175g burgonya101 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
63g zöldség alaplé4 kcal
-
100g koktélparadicsom18 kcal
-
100g milánói szósz60 kcal
Összesen
555
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
350g burgonya202 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
200g koktélparadicsom36 kcal
-
200g milánói szósz120 kcal
Összesen
1110
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
33.5g csirkecomb37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
23.5g burgonya14 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
8.4g zöldség alaplé1 kcal
-
13.4g koktélparadicsom2 kcal
-
13.4g milánói szósz8 kcal
Összesen
74
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 325.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
555
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 60.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1611.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 651.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 902 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
1110
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 345 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
350 g burgonya
-
1 szál rozmaring
-
125 ml zöldség alaplé
-
20 dkg koktélparadicsom
Elkészítés
- A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, a forgóknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát vékony cikkekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A burgonyát meghántjuk, mossuk, cikkekre vágjuk. A rozmaringot megmossuk, durvára vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a burgonyát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és rozmaringot, kb. 1-2 percig tovább pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük a levessel, a combokat visszahelyezzük. Lefedve kb. 20 percig főzzük.
- Felöntjük a levessel, a combokat visszahelyezzük. Lefedve kb. 20 percig főzzük.
- A paradicsomot megmossuk és négybe vágjuk. A mártást elkeverjük a paradicsommal. Sóval, borssal ízesítjük. A csirkéhez adjuk, és további 20-25 percig főzzük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7141
- Feltöltés dátuma: 2014. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű egytálétel. A mártáshoz keverhetünk 1-2 szál újhagymát gyűrűkre vágva.