r
Nosalty Logó

Tésztatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konczsuzsi
Tésztatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3444 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1213 micro
Összesen 862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5232.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1488 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1116 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4854 micro
Összesen 3444 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

  • 400 ml milánói szósz (maradék paradicsomszósz vagy bármilyen sós tésztaszósz)
  • 40 dkg tészta (főtt, makaróni vagy szarvacska a legmutatósabb, de tulajdonképpen mindegy milyenből készül)
  • 1 kis fej vöröshagyma (helyette lehet 2 szál újhagyma a zöldjével együtt vagy 1db közepes fehérhagyma)
  • 20 dkg cukkini (vagy bármilyen zöldség, amit szeretünk)
  • 15 dkg sajt (bármilyen, reszelt)
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

Elkészítés

  1. A hagymát, cukkinit felaprítjuk.
  2. Zsiradékon előbb a hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, és fedő alatt fél dl vízzel félpuhára pároljuk.
  3. Ha majdnem puha a cukkini, hozzáadjuk a maradék szószt, alaposan összekeverjük, ha kell utána sózunk.
  4. Együtt főzzük, amíg a cukkini megpuhul.
  5. Közben felütjük a tojásokat, és a tejföllel összehabarjuk.
  6. A kifőtt tésztát a szószba belekeverjük.
  7. A tortaformát zsiradékkal kikenjük.
  8. Beleöntjük a tésztát, majd a tojásokat, és alaposan összekeverjük.
  9. A tetejére reszeljük a sajtot.
  10. Egészet forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12679
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 19.

Ajánló

Önmagában főételként is kiváló, vagy tartalmasabb leves mögé levezetésnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konczsuzsi 13 recept

Akkor készítek ilyen ételt, ha a kislányomra rájön a válogathatnék. A spagettit ugyan minden formában megeszi, de csak egy napig. Másnap már mást szeretne enni. Erre jó megoldás a maradék tésztát, szószt és sajtot tortaformában kisütni. Ez tulajdonképpen rakott tészta, de a torta szó hallatára minden gyerek biztosan szívesen fogyasztja majd. Ritkaság, hogy a paradicsomszósz, milánói szósz vagy akármilyen tésztára való kence nem fogy el a családomban, de tészta mindig marad, és általában nagyon kevés szósz is, ez ideális alapja ennek az ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...