Mézkaramell
Leírás
A mézkaramell valójában nem más, mint karamellizált méz. Elkészítése roppant egyszerű, olajon, vagy vajon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg színe barnára változik. A lángról levéve gyorsan megszilárdul. Egy-két evőkanál mézkaramellát használhatunk sült húsok és zöldségek készítése során is, nem csak rendkívül zamatossá teszi, de hozzáadásával szép fényt adhatunk a húsnak, zöldségnek. Miután alapvetően édes, ezért desszertek elkészítéséhez is kitűnő alapanyag, kerülhet torták, sütemények tetejére díszítésnek, illetve még folyékony állapotban gyümölcsöket, olajos magvakat is tehetünk bele.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűvös helyen.
100g Mézkaramell
fehérjetartalom
0.3 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
82.4 g
víztartalom
17.1 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
6 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
4 mg
Magnézium
2 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.024 g
Kolin
2.2 mg
C vitamin
0.5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.121 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.3 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
6 mg
Vas
0.42 mg
Magnézium
2 mg
Foszfor
4 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.22 mg
Réz
0.036 mg
Mangán
0.08 mg
Szelén
0.8 µg
szénhidrát
rost
0.2 g
cukor
82.12 g
víz
17.1 g
vitaminok
Riboflavin - B2 vitamin
0.038 mg
Niacin - B3 vitamin
0.121 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.068 mg
Folát
2 µg
Kolin
2.2 mg
C vitamin
0.5 mg
B6 vitamin
0.024 g