Mézkaramell

Mézkaramell

Leírás

A mézkaramell valójában nem más, mint karamellizált méz. Elkészítése roppant egyszerű, olajon, vagy vajon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg színe barnára változik. A lángról levéve gyorsan megszilárdul. Egy-két evőkanál mézkaramellát használhatunk sült húsok és zöldségek készítése során is, nem csak rendkívül zamatossá teszi, de hozzáadásával szép fényt adhatunk a húsnak, zöldségnek. Miután alapvetően édes, ezért desszertek elkészítéséhez is kitűnő alapanyag, kerülhet torták, sütemények tetejére díszítésnek, illetve még folyékony állapotban gyümölcsöket, olajos magvakat is tehetünk bele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Mézkaramell

fehérjetartalom

0.3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

82.4 g

víztartalom

17.1 g

gramm mézkaramell?

Top ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

4 mg

Magnézium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.024 g

Kolin

2.2 mg

C vitamin

0.5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.121 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.3 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.42 mg

Magnézium

2 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.22 mg

Réz

0.036 mg

Mangán

0.08 mg

Szelén

0.8 µg

szénhidrát

rost

0.2 g

cukor

82.12 g

víz

17.1 g

vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.038 mg

Niacin - B3 vitamin

0.121 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.068 mg

Folát

2 µg

Kolin

2.2 mg

C vitamin

0.5 mg

B6 vitamin

0.024 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...