r
Nosalty Logó

Almás-körtés gyümölcspite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-körtés gyümölcspite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 644 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 128 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    311 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 644 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    982.7 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    2488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 5137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, cukrot összekeverjük, beleforgatjuk a tojást, majd a közepes darabokra vágott vajat hozzáadva addig gyúrjuk, amíg az egész össze nem áll.
  2. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük -- fél órára minimum, de ha több, az sem baj. (Időközben elkészítjük a gyümölcsöt.)
  3. Lisztes deszkán méretre nyújtjuk (az én formámhoz kb. fél centi vastagságig jutottam).
  4. Kivajazott-kilisztezett -- esetemben sütőpapírral bélelt -- formába helyezzük, és a falát elegyengetjük.

A töltelékhez

  1. Az almákat óvatosan meghámozzuk -- a héjára is szükség lesz még. A körtét és a banánt is megtisztítjuk, mindent közepes méretűre darabolunk.
  2. Lábasba tesszük, fél citrom levét öntjük alá, egy rúdnyi vaníliamaggal (ha szerencsések vagyunk), illetve ízlés szerint fahéjjal ízesítjük, majd kb. 20 percig főzzük néha kevergetve.
  3. Akkor jó, ha kevés levet eresztett, a fűszerek mindenhova elértek, és az almadarabok belseje is megpuhult kissé.
  4. A fél-fél bögre lisztet és cukrot (utóbbiból kevesebb is elég, ez az édesszájú verzió) összeforgatjuk a gyümölccsel.
  5. A szószt a tésztakosárba öntjük, elegyengetjük, az almahéjakból rózsákat tekerünk, elhelyezzük a tetejére. Lehet okoskodni, hogyan lehet majd szeleteket vágni..
  6. 35 percig sütjük, tűpróbával mehetünk biztosra; ha kész, rácsorgatjuk a karamellát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2396
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

Vaníliafagylalttal, kávéval igazán isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adott volt egy zsák apró szemű, piros húsú, savanykás alma meg pár gyerek, akiknek mindig érdemes sütni, kigondoltam hát ezt a pitét. Az almák héja nagyon szépen egyben maradt, nem is volt kérdés... Az ízéért pedig hozzátettem 1-2 körtét és banánt. Másnap reggel kávéhoz is isteni volt!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...