r
Nosalty Logó

Almás-körtés gyümölcspite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás-körtés gyümölcspite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

644
Kalória
6.9g
Fehérje
122.8g
Szénhidrátok
16.8g
Zsír
311g
Víz
62.8g
Koleszterin
10.1g
Rost
73.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 644 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 128 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    311 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 644 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    982.7 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

Víz

  • Összesen
    2488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 5137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, cukrot összekeverjük, beleforgatjuk a tojást, majd a közepes darabokra vágott vajat hozzáadva addig gyúrjuk, amíg az egész össze nem áll.
  2. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük -- fél órára minimum, de ha több, az sem baj. (Időközben elkészítjük a gyümölcsöt.)
  3. Lisztes deszkán méretre nyújtjuk (az én formámhoz kb. fél centi vastagságig jutottam).
  4. Kivajazott-kilisztezett -- esetemben sütőpapírral bélelt -- formába helyezzük, és a falát elegyengetjük.

A töltelékhez

  1. Az almákat óvatosan meghámozzuk -- a héjára is szükség lesz még. A körtét és a banánt is megtisztítjuk, mindent közepes méretűre darabolunk.
  2. Lábasba tesszük, fél citrom levét öntjük alá, egy rúdnyi vaníliamaggal (ha szerencsések vagyunk), illetve ízlés szerint fahéjjal ízesítjük, majd kb. 20 percig főzzük néha kevergetve.
  3. Akkor jó, ha kevés levet eresztett, a fűszerek mindenhova elértek, és az almadarabok belseje is megpuhult kissé.
  4. A fél-fél bögre lisztet és cukrot (utóbbiból kevesebb is elég, ez az édesszájú verzió) összeforgatjuk a gyümölccsel.
  5. A szószt a tésztakosárba öntjük, elegyengetjük, az almahéjakból rózsákat tekerünk, elhelyezzük a tetejére. Lehet okoskodni, hogyan lehet majd szeleteket vágni..
  6. 35 percig sütjük, tűpróbával mehetünk biztosra; ha kész, rácsorgatjuk a karamellát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Adott volt egy zsák apró szemű, piros húsú, savanykás alma meg pár gyerek, akiknek mindig érdemes sütni, kigondoltam hát ezt a pitét. Az almák héja nagyon szépen egyben maradt, nem is volt kérdés... Az ízéért pedig hozzátettem 1-2 körtét és banánt. Másnap reggel kávéhoz is isteni volt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Bodzabogyós pite

A kerek, rácsos amerikai jellegű piték tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt kaphatnak töltelékükként. Ha egy igazán különleges süteményt szeretnénk sütni, ráadásul olyan ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!