r
Nosalty Logó

Epres-kapucsínós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Epres-kapucsínós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4467.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    593 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 4701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobameleg vajat egy tálba tesszük, belekeverjük a tojásokat, a sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, alaposan összedolgozzuk.
  2. Beletesszük az előzőleg már jól elkevert tejfölt, a sütőport, a kapucsínót, elkeverjük, legvégül a lisztet, és azzal is alaposan, egyneművé összedolgozzuk.
  3. Az epret mossuk, kicsumázzuk, felezzük.
  4. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírt teszünk bele. Beleöntjük, és elsimítjuk benne a tésztát.
  5. Szép sorban rárakjuk a felezett epreket, rácsorgatjuk az eprekre a mézet.
  6. Betesszük a már előmelegített sütőbe, középső rácsra, megsütjük, néha figyeljünk rá.
  7. Ha kisült, kivesszük, hagyjuk kihűlni, és kockákra szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé tejszínhabot is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3941
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 22.

Ajánló

Jó sok epret tegyünk rá, és ha még marad, azzal is tálalhatjuk és tejszínhabbal.:-) A süti tetejére került eperre csorgathatunk kevés mézet, így kicsit édesebb lehet, ha az eprünk nem igazán édes, magában. De megszórhatjuk kevés barna cukorral is. Kinek, hogy tetszik, és mi az elképzelése. Így sütjük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-kapucsínós süti
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük az epret, és bár nem lettek csodaszépek az epreink, mégis a mieink, és finomak:-). Ezért elég sok étel és süti készítése forgott a fejemben, sokat a már feltettek kipróbálásán dolgoztam, és mind sikerült, köszönöm:-). De gondoltam, hátha még én is tudok valami új dolgot alkotni. Lányom szerint a kapucsínó nem ronthatja el, ugyanis reggelire azt ittam. Azt mondta, nagyon fincsi az illata, miért ne lehetne beletenni a süti tésztájába, egy keveset, mit gondolok, a kapucsínó porról? A színe változik, lehet, nem lesz sárga, de az nem baj? Hát nem lett baj, nem rontottam el a barátnőmtől kapott epres süti receptjét, - sőt, nagyon finomra sikerült. Színre, illatra, ízre.:-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...