Epres-kapucsínós süti
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
27g teavaj191 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
13 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
33g eper10 kcal
-
17g mézkaramell51 kcal
-
2g vaj17 kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
160g teavaj1147 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
240g tejföl475 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cappuccino por0 kcal
-
200g eper60 kcal
-
100g mézkaramell304 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
10g teavaj72 kcal
-
13.7g tojás17 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
28.1g finomliszt102 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g cappuccino por0 kcal
-
12.5g eper4 kcal
-
6.2g mézkaramell19 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 98.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 211 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4467.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 1087 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1936 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 634.7 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 593 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1799 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 707 mg
-
Retinol - A vitamin: 1768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1113 micro
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
45 dkg finomliszt
-
4 tk sütőpor
-
2 csipet só
-
6 ek cappuccino por
-
20 dkg eper
-
4 ek mézkaramell
Elkészítés
- A szobameleg vajat egy tálba tesszük, belekeverjük a tojásokat, a sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, alaposan összedolgozzuk.
- Beletesszük az előzőleg már jól elkevert tejfölt, a sütőport, a kapucsínót, elkeverjük, legvégül a lisztet, és azzal is alaposan, egyneművé összedolgozzuk.
- Az epret mossuk, kicsumázzuk, felezzük.
- A tepsit kivajazzuk, sütőpapírt teszünk bele. Beleöntjük, és elsimítjuk benne a tésztát.
- Szép sorban rárakjuk a felezett epreket, rácsorgatjuk az eprekre a mézet.
- Betesszük a már előmelegített sütőbe, középső rácsra, megsütjük, néha figyeljünk rá.
- Ha kisült, kivesszük, hagyjuk kihűlni, és kockákra szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé tejszínhabot is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3941
- Feltöltés dátuma: 2011. május 22.
Ajánló
Jó sok epret tegyünk rá, és ha még marad, azzal is tálalhatjuk és tejszínhabbal.:-) A süti tetejére került eperre csorgathatunk kevés mézet, így kicsit édesebb lehet, ha az eprünk nem igazán édes, magában. De megszórhatjuk kevés barna cukorral is. Kinek, hogy tetszik, és mi az elképzelése. Így sütjük meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Szeretjük az epret, és bár nem lettek csodaszépek az epreink, mégis a mieink, és finomak:-). Ezért elég sok étel és süti készítése forgott a fejemben, sokat a már feltettek kipróbálásán dolgoztam, és mind sikerült, köszönöm:-). De gondoltam, hátha még én is tudok valami új dolgot alkotni. Lányom szerint a kapucsínó nem ronthatja el, ugyanis reggelire azt ittam. Azt mondta, nagyon fincsi az illata, miért ne lehetne beletenni a süti tésztájába, egy keveset, mit gondolok, a kapucsínó porról? A színe változik, lehet, nem lesz sárga, de az nem baj? Hát nem lett baj, nem rontottam el a barátnőmtől kapott epres süti receptjét, - sőt, nagyon finomra sikerült. Színre, illatra, ízre.:-))