Lecsós-kínai csirkecomb
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
0 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
188g csirke felsőcomb352 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
100g lecsó41 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
13g mézkaramell38 kcal
-
50g ananászkonzerv30 kcal
-
0g madras curry0 kcal
-
1 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
13g ananászkonzerv8 kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
0 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
750g csirke felsőcomb1409 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
400g lecsó164 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
50g mézkaramell152 kcal
-
200g ananászkonzerv120 kcal
-
0g madras curry0 kcal
-
3 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
50g ananászkonzerv30 kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
0 kcal
-
17g csirkemáj20 kcal
-
25.5g csirke felsőcomb48 kcal
-
1.4g szójaszósz1 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
13.6g lecsó6 kcal
-
13.6g paradicsomlé2 kcal
-
1.7g mézkaramell5 kcal
-
6.8g ananászkonzerv4 kcal
-
0g madras curry0 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
17g tészta63 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A tálaláshoz
-
1.7g ananászkonzerv1 kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 587 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2400 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 901 mg
-
Nátrium 1074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 372.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4182 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1062 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 4149 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 9087 micro
-
Lut-zea 256 micro
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 270.3 g
Zsír
-
Összesen 143.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 2350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9600 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 713 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 583 mg
-
Foszfor 3606 mg
-
Nátrium 4298 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.8 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1489.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 16726 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 87 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 394 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 120 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4249 micro
-
Kolin: 1404 mg
-
Retinol - A vitamin: 16597 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1438 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 36348 micro
-
Lut-zea 1023 micro
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 564 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1234 micro
-
Lut-zea 35 micro
Hozzávalók
A csirkéhez
-
50 dkg csirkemáj
-
6 db csirke felsőcomb
-
4 ek szójaszósz
-
2 ek szójaszósz
-
400 g lecsó
-
400 ml paradicsomlé
-
2 ek mézkaramell
-
1 kk négyszínű bors
A körethez
-
50 dkg tészta
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 tk kurkuma
A tálaláshoz
-
5 dkg ananászkonzerv
Elkészítés
A csirkéhez
- A sütőzacskóba beletesszük a húst, az ananászt és a májat.
- A lecsót, a paradicsomlevet, a szójaszószokat, a fűszereket, a mézkaramellt és az őrölt borsot is belehelyezzük, majd jól átmozgatjuk,miután a zacskó száját bezártuk. Majd amikor elkeveredett, a záróműanyaggal ténylegesen bezárjuk.
- Tepsibe tesszük, és a tetejét fogpiszkálóval 4-5 helyen beszúrjuk.
- Előmelegített sütőben készre sütjük, pároljuk.
- A sós, olajos, kurkumás lobogó, forró vízben kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
- Tálaláskor a húshoz májat és szószt is szedünk, majd tésztát, és díszítjük az ananászkockákkal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5302
- Feltöltés dátuma: 2010. november 30.
Ajánló
Aki gondolja, a combról vegye le a bőrét, sokan nem szeretik. Szerintem, viszont szaftosabbá tette. Próbáljátok ki ezekkel a hozzávalókkal az ételt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Friss csirkemájat és combot tudtam venni. A spájzban ott állt a tészta. Kínai fűszereim voltak. A gyümölcsökből konzervek szintjén is bespájzolok, mivel nagyon szeretjük a kínait. Egy-két fűszer változtatásával, lecsó hozzáadásával elkészítettem. Saját maga adja a szaftját. A húsok átvették az összes fűszer és hozzáadott ízesítő ízét, és nagyon finomra sikerült,. Bár a lecsótól tartottam, de megvolt a kínai fűszerekkel együtt, sőt! A szafthoz kifejezetten finom volt a tészta, és illett is. Már kipróbáltam a speckós kínai tésztát, de nem nagy mennyiségben, mert első látásra nem szimpatizáltak vele a családban. De egyszer eljön annak is az ideje. Mindenesetre annyira jó volt látni az üres tálakat. Ezzel a kínais ízzel mindig sikert aratok.