r
Nosalty Logó

Lecsós-kínai csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Lecsós-kínai csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4467 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4149 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    9087 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    270.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9600 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    713 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    3606 mg
  • Nátrium
    4298 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16726 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4249 micro
  • Kolin:
    1404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16597 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    36348 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 4467 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1234 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A sütőzacskóba beletesszük a húst, az ananászt és a májat.
  2. A lecsót, a paradicsomlevet, a szójaszószokat, a fűszereket, a mézkaramellt és az őrölt borsot is belehelyezzük, majd jól átmozgatjuk,miután a zacskó száját bezártuk. Majd amikor elkeveredett, a záróműanyaggal ténylegesen bezárjuk.
  3. Tepsibe tesszük, és a tetejét fogpiszkálóval 4-5 helyen beszúrjuk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük, pároljuk.
  5. A sós, olajos, kurkumás lobogó, forró vízben kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
  6. Tálaláskor a húshoz májat és szószt is szedünk, majd tésztát, és díszítjük az ananászkockákkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5302
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Ajánló

Aki gondolja, a combról vegye le a bőrét, sokan nem szeretik. Szerintem, viszont szaftosabbá tette. Próbáljátok ki ezekkel a hozzávalókkal az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-kínai csirkecomb
Éva-Anyóca 350 recept

Friss csirkemájat és combot tudtam venni. A spájzban ott állt a tészta. Kínai fűszereim voltak. A gyümölcsökből konzervek szintjén is bespájzolok, mivel nagyon szeretjük a kínait. Egy-két fűszer változtatásával, lecsó hozzáadásával elkészítettem. Saját maga adja a szaftját. A húsok átvették az összes fűszer és hozzáadott ízesítő ízét, és nagyon finomra sikerült,. Bár a lecsótól tartottam, de megvolt a kínai fűszerekkel együtt, sőt! A szafthoz kifejezetten finom volt a tészta, és illett is. Már kipróbáltam a speckós kínai tésztát, de nem nagy mennyiségben, mert első látásra nem szimpatizáltak vele a családban. De egyszer eljön annak is az ideje. Mindenesetre annyira jó volt látni az üres tálakat. Ezzel a kínais ízzel mindig sikert aratok.

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...