Körözött

Körözött

Leírás

Tipikusan magyar ételféleség, ami túróból vöröshagymával, tejföllel és fűszerekkel, általában sóval, egész köménymaggal és pirospaprikával készül. Elkészítése sokféleképpen variálható: a tehéntúrót keverhetjük juhtúróval, tejföl helyett használhatunk natúr joghurtot, tehetünk bele csípős paprikát, mustárt, fokhagymát, vajat, tojást, kenőmájast stb. Alapanyagként hidegtálakhoz, sonkatekercsekhez, szendvicsekhez, pogácsákhoz, leveles tészták töltelékeként stb. használhatjuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Körözött

fehérjetartalom

20 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

0 g

gramm körözött?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...