Sajttorta sajtból - sós torta alaprecept
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1095.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.7 g
Zsír
-
Összesen 376.7 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 615 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8764.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 3375 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 2069 mg
-
Nátrium 2861 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 635.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1595 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 1565 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az első szelet trappistát résmentesen kiparkettázzuk hámozott, egyenletes vastagságúra vágott nyers almaszeletekkel, parkettaragasztóként krémsajtot használunk.
- Ráhelyezzük a második trappistát, amit megkenünk a krémsajt harmadával.
- Ráhelyezzük a harmadik szelet trappistát, amit megkenünk a körített túró kétharmadával.
- Ráhelyezzük a negyedik szelet trappistát, amire ugyanannyi krémsajtot, majd az ötödiket, amire ismét almát teszünk.
- A torta oldalát bevonjuk a maradék krémsajt nagyobb részének és a körített túró maradékának a keverékével, ha a vakolat túl sűrű lenne, kevés tejföllel hígíthatjuk.
- A torta tetejére helyezzük a hatodik szelet trappistát, amire rákenünk egy vékony krémsajt réteget "ragasztónak".
- Az almákról lehámozott héjból az időszerű feliratot/számotvágódeszkán vágjuk ki,és rakjuk össze, és csak ha minden rendben van, helyezzük a tortára. A torta szélét olajbogyókkal és dióbéllel keretezzük, az üres helyekre tökmagból rakunk mintát.
- A torta oldalát kitapétázzuk tökmaggal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6629
- Feltöltés dátuma: 2012. október 13.
Ajánló
Ünnepélyes alkalmakra nálunk általában sütit szokás kínálni. A cukor, mint tudjuk, nem egészséges, és a vendégek között mindig akadhat, aki önként vagy szükségből diétázik. Talán egyszer szokássá válhat nálunk a cukormentes ünneplés - vendéglátás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mivel még hasonlót sem találtam a neten, nyilvánosságra hozom életem első "eredeti" saját készítésű tortájának receptjét, amely még tagadhatatlanul továbbfejlesztésre szorulna. Nem vagyok profi szakács, sem profi fotós, ez utóbbi olyan, amilyen. A torta viszont nagyon finom. Elkészítése annyira egyszerű, hogy egy gyerek (sőt egy férj!) is képes szépet csinálni belőle, különösen, ha a macerásan rakosgatott almaréteg helyett harmadik féle sajtkrémet használ, bár az íze így nem lesz annyira finom. Eredeti szülinapi ajándékot szerettem volna kiötölni, és ezek szerint ez sikerült is. Az elkészítés két órámba tellett, gyakorlott háziasszony boldogul vele 20 perc alatt. A recept előnye, hogy ezt a tortát cukorbetegek, lisztérzékenyek és tojásra allergiások is fogyaszthatják. Viszont nem éppen fogyókúrás étel, bár a 90 napos diéta fehérjenapjába beleillik. FIGYELEM! HA SOVÁNY SAJTBÓL ÉS SOVÁNY SAJTKRÉMBŐL-TÚRÓBÓL KÉSZÍTJÜK, DIÉTÁS ÉTEL IS LEHET! A képen látható példányhoz csak 2 doboz krémsajtot használtam, de ez kevés volt, mert nem tudtam a krémmel a torta oldalát szépen bevonni.