r
Nosalty Logó

Sajttorta sajtból - sós torta alaprecept

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
musicus2
Sajttorta sajtból - sós torta alaprecept
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

609
Kalória
28.1g
Fehérje
16.3g
Szénhidrátok
47.1g
Zsír
79.5g
Víz
76.9g
Koleszterin
3g
Rost
6.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4877 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 609 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.7 g

Zsír

  • Összesen
    376.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8764.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    3375 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    635.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 4877 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

  1. Az első szelet trappistát résmentesen kiparkettázzuk hámozott, egyenletes vastagságúra vágott nyers almaszeletekkel, parkettaragasztóként krémsajtot használunk.
  2. Ráhelyezzük a második trappistát, amit megkenünk a krémsajt harmadával.
  3. Ráhelyezzük a harmadik szelet trappistát, amit megkenünk a körített túró kétharmadával.
  4. Ráhelyezzük a negyedik szelet trappistát, amire ugyanannyi krémsajtot, majd az ötödiket, amire ismét almát teszünk.
  5. A torta oldalát bevonjuk a maradék krémsajt nagyobb részének és a körített túró maradékának a keverékével, ha a vakolat túl sűrű lenne, kevés tejföllel hígíthatjuk.
  6. A torta tetejére helyezzük a hatodik szelet trappistát, amire rákenünk egy vékony krémsajt réteget "ragasztónak".
  7. Az almákról lehámozott héjból az időszerű feliratot/számotvágódeszkán vágjuk ki,és rakjuk össze, és csak ha minden rendben van, helyezzük a tortára. A torta szélét olajbogyókkal és dióbéllel keretezzük, az üres helyekre tökmagból rakunk mintát.
  8. A torta oldalát kitapétázzuk tökmaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Mivel még hasonlót sem találtam a neten, nyilvánosságra hozom életem első "eredeti" saját készítésű tortájának receptjét, amely még tagadhatatlanul továbbfejlesztésre szorulna. Nem vagyok profi szakács, sem profi fotós, ez utóbbi olyan, amilyen. A torta viszont nagyon finom. Elkészítése annyira egyszerű, hogy egy gyerek (sőt egy férj!) is képes szépet csinálni belőle, különösen, ha a macerásan rakosgatott almaréteg helyett harmadik féle sajtkrémet használ, bár az íze így nem lesz annyira finom. Eredeti szülinapi ajándékot szerettem volna kiötölni, és ezek szerint ez sikerült is. Az elkészítés két órámba tellett,  gyakorlott háziasszony boldogul vele 20 perc alatt. A recept előnye, hogy ezt a tortát cukorbetegek, lisztérzékenyek és tojásra allergiások is fogyaszthatják. Viszont nem éppen fogyókúrás étel, bár a 90 napos diéta fehérjenapjába beleillik. FIGYELEM! HA SOVÁNY SAJTBÓL ÉS SOVÁNY SAJTKRÉMBŐL-TÚRÓBÓL KÉSZÍTJÜK, DIÉTÁS ÉTEL IS LEHET! A képen látható példányhoz csak 2 doboz krémsajtot használtam, de ez kevés volt, mert nem tudtam a krémmel a torta oldalát szépen bevonni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!